Lectură de 3 minute

26 Mar 2020 - Interviuri și Analize

retailAboveCorona | Cum să faci cumpărături cumpătate în vremuri de criză

Abonează-te pe  

 

În vremuri de criză, se recomandă impunerea și adoptarea unui anumit protocol când vine vorba despre industrii. Piața de retail este una dintre cele mai “accesate”, dar asta nu înseamnă că trebuie să se facă risipă mai ales în contextul epidemiei generate de coronavirus.

Omenirea a traversat de-a lungul timpului diverse crize care au testat răbdarea, civilizația, buna creștere și morala. Însă, cu puțină educație este posibil că toți cei implicați să reușească să depășească, împreună, momentele dificile cum sunt cele actuale, generate de criza pandemiei de COVID-19.

Un prim pas în acest sens ar trebui să fie reglementarea în rândul populației care ia cu asalt magazinele pentru cumpărături, alegând să își umple coșul cu lucruri de care au sau nu au nevoie, de teama carantinei.

Deși supermarketurile și marile magazine oferă asigurare că nu ar trebui să ne speriem și că există stocuri suficiente, oamenii aleg să facă achiziții orbește.

Iată câteva sfaturi care să te ajute, dacă te sperie criza generată de coronavirus și eșți tentat să faci un stoc de marfă de care s-ar putea să ai sau nu nevoie.

Cum să faci cumpărături cumpătate

Informează-te doar din surse credibile, de la autoritățile competente care fac actualizări permanente privind situația din țară în privința pandemiei de coronavirus. Dacă se fac asigurări că există stocuri în magazine, atunci lucrurile chiar sunt așa.

Du-te cu o listă la magazin și limitează-te la asta, pentru a păstra lucrurile sub normal, la fel ca înainte. Nu este ca și cum criza coronavirus ți-ar refuza dreptul să cumperi ce vrei, doar că nu are rost să te aglomerezi prin casă cu lucruri de care nu ai nevoie, în condițiile în care înainte nu procedai așa. Desigur, pandemia de COVID-19 este o situație excepțională, dar nu trebuie să transformăm ceva în altceva.

Gândește-te și la ceilalți în timp ce îți umpli coșul de cumpărături. Marii retaileri îndeamnă la calm și fac apel la înțelegere și răbdare în contextul coronavirus. Există suficiente alimente și produse nealimentare pentru toată lumea, atât timp cât se “lucrează” împreună. Dacă tu îți vei umple coșul cu toate produsele de un anumit fel, ceilalți din urma ta ce vor face până retailerul se aprovizionează?

Citeste si:
Europenii au cumpărat mai multe produse de la mărci private în 2023. Țările europene care s-au răsfățat cu alimente scumpe
Europenii au cumpărat mai multe produse de la mărci private în 2023. Țările europene care s-au răsfățat cu alimente scumpe

Poți face în continuare comenzi online, atât timp cât retailerii continuă să onoreze comenzile și să primești la tine acasă tot ce vrei. Nu doar că vei respecta recomandările autorităților de a nu ieși din casă, dar vei câștiga timp și vei salva resurse la cumpărături.

Dacă ajungi în magazinele fizice, poți să mai câștigi timp și să nu mai stai la cozile caselor de marcat, dacă optezi să îți scanezi și plătești singur achizițiile la casele self pay - simplu, rapid și eficient.

Alimentele pentru care puteți face provizii sunt cele care se pot păstra mai ușor. Retailerii recomandă să se cumpere (mai ales) conserve, orez, fasole, roșii în bulion, brânzeturi sau paste.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  retailAboveCorona | Cum să faci cumpărături cumpătate în vremuri de criză