Lectură de 4 minute

29 Oct 2021 - Video

FAN Courier se extinde anul acesta în Republica Moldova, unde va avea 12 filiale, un sediu la Chișinău și propriul depozit

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Liderul pieței de curierat din România, FAN Courier, se extinde în Republica Moldova anul acesta, unde va deschide 12 filiale și va presta servicii în țară, dar și internaționale, cu o echipă de 30 de angajați. Sediul central va fi la Chișinău, iar compania va finaliza în primăvara anului următor construcția propriului depozit, a declarat Cornel Morcov, Chief Commercial Officer al companiei, în cadrul conferinței retailArena: A Game of The Future.

„Suntem prima companie de curierat care a decis să învestească în Republica Moldova și ne aflăm foarte aproape de momentul în care vom începe operațiunile efective acolo. Am mers în greenfield și credem că în câteva săptămâni vom reuși să începem operațiunile. Avem o echipă nouă care lucrează la acest proiect, care este recrutată și care este în proces de recrutare și este felul în care noi contribuim ca relațiile comerciale între cele două state să crească.

E gata anul acesta, suntem în zona de pregătire a echipei operaționale. O să avem o echipă, la început, de 30 de angajați, care va fi suplinită de o serie de subcontractori, care vor face partea de last-mile în principalele orașe din Republica Moldova. O să avem 12 filiale în Republica Moldova, care se alătură sediului central de la Chișinău. Avem o construcție greenfield, vom începe într-un depozit temporar, iar la finalul lunii martie ne vom muta într-un depozit nou, construit special pentru noi, nu este construit de noi – este în zona terminalului vamal din Chișinău. Serviciile pe care le vom presta acolo vor fi, deopotrivă, servicii domestice pe care le vom presta în Republica Moldova, dar vom începe încă din prima zi să prestăm servicii internaționale în zona de cross-border e-commerce, atât export din România, cât și import din România, pentru producătorii din Republica Moldova”, a declarat Cornel Morcov.

Investiția în Republica Moldova va ajunge la milioane de euro

Investiția finală se va ridica la câteva milioane de euro, dar momentan FAN Courier a alocat un buget de câteva sute de mii de euro pentru începerea extinderii peste Prut.

„Investiția inițială este de ordinul a câtorva sute de mii de euro, dar va continua, pentru că noi nu ne oprim acolo, nu ne oprim la acest moment de start-up, vom continua să investim. Probabil că până la momentul în care ne vom concentra pe creștere și nu pe set-up, vom ajunge la câteva milioane de euro.

Este o investiție de suflet, o investiție pe care ne-o doream de foarte mulți ani. Am început să lucrăm la acest proiect anul trecut, înainte de a veni pandemia, care ne-a pus în dificultate în ceea ce privește călătoriile și a trebuit să ne concentrăm pe alte direcții care erau de interes în România. De la începutul acestui an am deblocat acest proiect”, a mai precizat reprezentantul FAN Courier.

Afaceri în creștere pentru FAN Courier

Afacerile FAN Courier au depășit în 2020 pragul de 1 miliard de lei, un avans de peste 27% față de anul anterior, ca urmare a creșterii activității generate de pandemie. Pentru anul acesta, compania estimează o creștere de circa 10% a afacerilor, dar aceasta depinde de evoluția ultimelor două luni din 2021.

„Am învățat să menținem compania într-o zonă sigură, într-una în care să ne putem finanța singuri investițiile. De fiecare dată am găsit soluții să putem scădea costurile operaționale și să menținem o relație comercială cât se poate de corectă cu partenerii, clienții și furnizorii. Estimăm o creștere totală care va fi în jurul a 10%, ca cifră de afaceri, față de anul precedent. Această cifră va fi influențată ca pondere importantă de ceea ce se va întâmpla în următoarele două luni. Suntem pe creștere față de anul trecut, observăm că volumele cresc față de anul trecut, ceea ce ne dă speranțe că vom reuși să ne îndeplinim acest obiectiv”, a explicat Morcov.

Citeste si:
Propunerea Gebrüder Weiss: O rută de transport pentru a consolida parteneriatul comercial România-R. Moldova
Propunerea Gebrüder Weiss: O rută de transport pentru a consolida parteneriatul comercial România-R. Moldova

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai și Felix Pătrășcanu.

retailArena 2021: A Game of The Future, powered by Retail.ro și wall-street.ro, îl are ca Main Partner pe VTEX, iar Online Commerce Day Partner este FAN Courier. P3 Logistic Parks, Carrefour și Upswing sunt Gold Partners, DWF, eSolutions, Gun Media, Jysk, GLAMI, Iulius, Altex, eMAG Marketplace, SoftOne, Signify și Agroland sunt Silver Partners, iar Environ, Karcher, Simplify by KLG, BeeFast, MTH Digital, MerchantPro, Optimized, Colosseum și Nespresso sunt sponsori ai evenimentului.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Retail.ro /  Retail.ro /  Video /  FAN Courier se extinde anul acesta în Republica Moldova, unde va avea 12 filiale, un sediu la Chișinău și propriul depozit