Lectură de 3 minute

16 Dec 2021 - Video

Decathlon lansează un marketplace în prima parte a anului viitor: „Targetul este să avem 50-100 de parteneri în primul an”

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Retailerul de echipamente sportive Decathlon lansează un marketplace în prima parte a anului viitor, având deja semnate contracte cu 15 parteneri. Targetul companiei este să ajungă la 50-100 de parteneri în noul proiect în primul an de la lansare, a declarat Dragoș Brînză, digital leader Decathlon România, în cadrul webinarului retailTalks: Soluții digitale pentru retaileri.

Retailerul a lansat un nou website în luna octombrie a acestui an, care ajută la o creștere a vânzărilor și o experiență îmbunătățită pentru clienți, un punct important pentru companie a fost reprezentat și de lansarea aplicației mobile care se apropie de jumătate de milion de utilizatori. În plus, compania lansează un nou proiect în zona de dezvoltare digitală: un marketplace, prezent deja în 10 țări în Europa și în Asia.

„În același timp, în noul website noutatea este rapiditatea și capacitatea de a cumpăra într-un număr minim de click-uri. Noul website ne permite și dezvoltarea noului nostru proiect în zona digitală, aceea de a deveni un marketplace. Avem primul partener live de acum o săptămână și în prima parte a anului următor urmează să scalăm acest proiect. Avem deja semnat contractul cu 15 parteneri care urmează să fie on-boarded în primele luni ale anului următor. Targetul este să avem 50-100 de parteneri în primul an. Proiectul este început deja în 10 țări, în Europa în special și o țară din Asia, în Hong-Kong și avem rezultate bune”, a spus Dragoș Brînză, în cadrul webinarului retailTalks.

În ceea ce privește numărul comenzilor online, acesta s-a dublat sau chiar triplat în ultimele luni, iar coșul mediu a crescut cu 50-60% în ultimele luni.

„Am început anul acesta o transformare a logisticii și am investit mai mult de 1,5 milioane de euro în niște roboți care să ajute la un picking cât mai rapid al produselor, fie că este vorba de online, fie că este vorba de offline și am și extins depozitul cu încă 10.000 de metri pătrați pentru a extinde activitatea logistică și în următorii ani vom avea investiții de 10 milioane de euro în zona aceasta pentru ca produsele să ajungă mai repede. În momentul acesta facem un test pentru creșterea eficienței în magazin, avem în magazin un robot de inventar care să inventarieze mult mai des stocul. Acestea ar fi o parte din proiectele pentru anii următori. Mai vedem ca trenduri în piață și vrem să ne focusăm pe aplicația mobilă care a avut mai multe valuri în ultimii ani. Trendul este către un boom al aplicațiilor mobile'', a mai spus Dragoș Brînză.

Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 28 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009 și depășind 1.300 de colaboratori în 2020. Anul trecut, compania a deschis cel de-al 28-lea magazin din România, în Brăila.

Citeste si:
Fitness-ul corporate înseamnă companii și angajați sănătoși
Fitness-ul corporate înseamnă companii și angajați sănătoși

Decathlon comercializează și articole cu eticheta „Fabricat în România”, produsele fabricate în cele trei unități de producție din țară: București, Timișoara și Reșița. În cadrul acestora sunt produse echipamente sportive marcă proprie pentru drumeții montane și trekking, precum încălțăminte, dar și articole textile pentru ciclism și biciclete pentru adulți și copii.

Webinarul retailTalks „Soluții digitale pentru retaileri”, organizat de Retail.ro, a fost susținut de TotalSoft, Innoship și Five Elements Digital.

Retail.ro /  Retail.ro /  Video /  Decathlon lansează un marketplace în prima parte a anului viitor: „Targetul este să avem 50-100 de parteneri în primul an”