Lectură de 3 minute

03 Nov 2022 - Știri și Noutăți

Ultragreens intră în rețeaua Kaufland Bulgaria cu primele două microsere

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Ultragreens, primul business românesc de Vertical Farming, îÈ™i face debutul oficial în Sofia prin plasarea primelor două Microsere în reÈ›eaua Kaufland Bulgaria È™i pregăteÈ™te deschiderea unui Green Hub în inima capitalei Bulgariei. Acesta este primul pas făcut de Ultragreens în strategia sa de extindere la nivel regional. 

Sursa foto: Ultragreens

La mai puÈ›in de o lună de la inaugurarea primului Hub de agricultură verticală în România, Ultragreens deschide un birou în Sofia È™i îl numeÈ™te Country Manager pe antreprenorul local Eugene Semionov.

Ultragreens, un pionier al tehnologiei de agricultură verticală È™i al agriculturii durabile, utilizează cu 95% mai puÈ›ină apă, cu 90% mai puÈ›in transport È™i zero pesticide chimice în comparaÈ›ie cu agricultura tradiÈ›ională.

Produsele Ultragreens vor fi cultivate iniÈ›ial în Bulgaria direct în unități de tip Microsera, care au nevoie de doar 1,7 m² de spaÈ›iu la sol. Consumatorii bulgari vor beneficia de aceeaÈ™i gamă largă de plante precum: microplante, plante aromatice, salate baby È™i vlăstari - toate pline de nutrienÈ›i È™i cu un nivel ridicat de vitamine, minerale È™i antioxidanÈ›i.

“Pentru noi extinderea în Bulgaria este un pas foarte important prin care ne declarăm planurile de creÈ™tere în spaÈ›iul CEE, dar È™i angajamentul pentru un viitor mai sănătos È™i social responsabil. Suntem entuziasmaÈ›i să aducem în Bulgaria tot know-how-ul nostru È™i ne propunem să democratizăm accesul la hrană ultra nutritivă, ultra fresh, crescută local È™i fără chimicale, de care oamenii pot beneficia în fiecare zi din an”, a declarat Cristian Tudor, Fondator È™i CEO Ultragreens.

“Suntem pregătiÈ›i să ducem tehnologia Ultragreens oriunde există planuri pentru dezvoltare durabilă prin investiÈ›ii productive în agricultură È™i inovare”, a mai precizat Cristian Tudor.

Tehnologia hiper localizată de vertical farming este implementată în Bulgaria de Ultragreens în parteneriat cu antreprenorul local Eugene Semionov, acesta urmând să coordoneze întreaga activitate de la biroul din Sofia.

Eugene a deținut anterior funcții de management și coordonare regională pentru companii importante din domeniul financiar (Managing Director e-Pay Bulgaria, Country Manager KIWI Bulgaria) și FMCG (Sales Manager CIS Countries & Baltics pentru Smart Organic, producător și distribuitor de alimente organice).

Citeste si:
Ce sunt microplantele și de ce reprezintă o afacere rentabilă chiar și în criză energetică
Ce sunt microplantele și de ce reprezintă o afacere rentabilă chiar și în criză energetică

În următoarele 4 luni, Ultragreens intenÈ›ionează să extindă numărul de Microsere în mai multe magazine Kaufland, să înfiinÈ›eze primul Vertical Farming Green Hub pe teritoriul Bulgariei, cu o producÈ›ie de peste 1250 m² È™i să acopere 100% din reÈ›eaua de retail Kaufland È™i alte magazine locale.

InvestiÈ›ie de 2 milioane euro în Tătărani, judeÈ›ul Prahova

De asemenea, până la finalul anului, Ultragreens a planificat È™i lansarea celei mai mari sere verticale din Europa, în Tătărani, judeÈ›ul Prahova. InvestiÈ›ia de aproape 2 milioane de euro este realizată în colaborare cu Eisberg, liderul pieÈ›ei din România pe partea de procesare de salate, parte a grupului elveÈ›ian Bell Food.

Produsele Ultragreens, cunoscute anterior ca Microgreens România, se găsesc în lanÈ›urile retail (Kaufland, Carrefour, Auchan, Cora, O’fresh), cash & carry (METRO È™i Selgros), pe platformele de delivery online Freshful by eMAG, Sezamo, cât È™i în peste 1.000 de locaÈ›ii HoReCa.

Ultragreens este pionierul agriculturii verticale din SEE, ducând horticultura către noi orizonturi, dezvoltând tehnologii È™i know-how pentru a spori beneficiile atunci când vine vorba de microplante. Compania face acest lucru, controlând factori pecum apă, umiditate, temperatură, iluminare, conÈ›inut nutritiv, precum È™i diverse tehnologii de machine learning È™i AI.

Politica companiei este aliniată cu Agenda ONU 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă: consum È™i producÈ›ie responsabile, oraÈ™e È™i comunități sustenabile, sănătate È™i bunăstare. Atât Green Hub-urile cât È™i Microserele funcÈ›ionează în medii controlate, fără pesticide, fără OMG È™i folosesc cu 95% mai puÈ›ină apă.

Ultragreens (cunoscut anterior ca Microgreens Romania) a fost infiintata în 2014, in BucureÈ™ti. Ultragreens Bulgaria LTD se ocupă în prezent de toate operaÈ›iunile din Sofia.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Ultragreens intră în reÈ›eaua Kaufland Bulgaria cu primele două microsere