Lectură de un minut

08 Mar 2018 - Știri și Noutăți

Purcari premiat la Black Sea Region Wines & Spirit Contest 2018

Abonează-te pe  

Vinurile de Purcari au primit doua medalii de aur si una de argint la ”Black Sea Region Wines & Spirit Contest 2018”. Acesta este unul dintre cele mai importante concursuri internationale organizate la Chisinau

In cadrul competitiei, vinurile Merlot de Purcari si Sauvignon Blanc de Purcari din Colectia 1827 au primit medalia de aur, iar Vinohora Feteasca Alba & Chardonnay din Colectia Editie Limitata a fost apreciata cu medalia de argint.

Juriul a fost format din: Jean Marie Aurand, directorul Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV), Chan Jun Park, directorul Asia Wine Trophy si Valeriu Cotea, presedintele Comisiei Oenologie a OIV, alaturi de alti renumiti experti internationali.

In competitie au fost inscrise peste 420 de vinuri din Republica Moldova, Romania, Georgia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria si Rusia. Printre regulile de participare s-a impus pastrarea anonimatului complet

Black Sea Region Wines & Spirits Contest este un concurs international de prestigiu, care reuneste de fiecare data experti si degustatori din diverse state (16 state la editia din 2018), inclusiv Master of Wine, Master Sommelier, bloggeri si jurnalisti.

In acest an, concursul patronat de OIV s-a desfasurat pe 21-23 februarie la Palatul Republicii din Chisinau, la care au luat parte 133 companii, participante sau parteneri ai proiectului. La concurs au fost 87 producatori.

Vinaria Purcari a fost fondata in 1827 si este cea mai veche din Moldova, parte din Purcari Wineries Group.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Purcari premiat la Black Sea Region Wines & Spirit Contest 2018