Lectură de un minut

07 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Puma închide magazinele din Rusia, după ce a oprit livrările către Moscova

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul german Puma oprește operațiunile în toate magazinele din Rusia. Compania, care are 100 de unități în orașele rusești, a oprit livrările către Moscova în urma invaziei Ucrainei.

Puma realizează mai puțin de 5% din veniturile totale în Rusia și Ucraina, potrivit rezultatelor financiare din 2021, citate de Market Watch.

Companii internaționale, precum H&M sau Ikea au decis să își oprească operațiunile în Rusia, iar mai mulți retaileri alimentari europeni au horărât să scoată de la raft produsele rusești, după invazia Ucrainei. Marks & Spencer a oprit livrările către afacerea din Rusia condusă în sistem de franciză.

În plus, mai multe branduri de lux închid temporar magazinele din Rusia și opresc afacerile în țara care a declanșat un război în Ucraina. După ce producătorul de genți Hermes și compania care deține marca Cartier au anunțat primele inițiative, acestea au fost urmate de Chanel, LVMH și Prada.

Sursa foto: Agata Samulska, Unsplash

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Puma închide magazinele din Rusia, după ce a oprit livrările către Moscova