Lectură de un minut

04 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Marks&Spencer oprește livrările către magazinele rusești în franciză și donează haine și bani refugiaților din Ucraina

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Marks & Spencer a oprit livrările către afacerea din Rusia condusă în sistem de franciză. Retailerul a declarat că a încetat să mai trimită produse către magazinele care sunt operate de partenerii de franciză turci ,,dată fiind criza umanitară care se desfășoară după invazia Rusiei în Ucraina'', scrie The Independent. În plus, retailerul de fashion vrea să doneze 1,5 milioane de lire sterline, dar și haine refugiaților din Ucraina. 

 

Este cel mai recent brand care rupe legăturile cu Rusia în urma invaziei, după ce companii ca Ikea și H&M și-au anunțat planurile de a opri vânzările din Rusia în ultimele zile. În plus, și retailerii Inditex și Mango reacționează și închid magazinele din Ucraina pentru a-și proteja angajații.

Mai mult, producătorul american de echipamente sportive Nike a oprit comenzile online pe site-ul din Rusia, pentru că nu mai poate asigura livrarea articolelor.

,,Facem tot ce putem ca să ajutăm populația din Ucraina, și, ca răspuns la criza în creștere a refugiaților, ne bazăm pe sprijinul nostru existent pentru apelul UNICEF UK pentru Ucraina, cu un pachet de 1,5 milioane de lire pentru a sprijini agenția ONU pentru refugiați (UNHCR) și Unicef ​​pentru a ajuta copiii și familiile aflate în dificultate.

Pachetul este construit dintr-o donație de început de 500.000 de lire sterline către UNHCR, cu încă 500.000 de lire sterline pentru strângerea de fonduri pentru toți colegii noștri la nivel global și donații duble pentru tranzacțiile Sparks pentru a sprijini Unicef, precum și activarea donațiilor online în Marea Britanie. Oferim, de asemenea, ajutor practic prin UNHCR, donând 20.000 de paltoane și termice pentru familiile aflate în dificultate, însumând încă 500.000 de lire sterline'', a transmis compania într-o declarație de presă.

M&S are peste 40 de magazine gestionate de franciză în Rusia, majoritatea acestora având sediul la Moscova.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Marks&Spencer oprește livrările către magazinele rusești în franciză și donează haine și bani refugiaților din Ucraina