Lectură de 2 minute

03 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Lidl și Banca pentru Alimente organizează o nouă colectă de alimente. În ce orașe poți dona 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Pentru a veni în sprijinul comunităților defavorizate, Lidl România împreună cu Federația Băncilor pentru Alimente din România organizează o nouă colectă de alimente, în perioada 3 – 24 aprilie 2023.

 

Sursa foto: Lidl

Lansată cu ocazia sărbătorilor de Paști, acțiunea de colectare va avea loc la nivel național, în 214 magazine din peste 90 de localități. Prin această inițiativă, clienții Lidl pot dona produse alimentare neperisabile în spațiile special amenajate la ieșirile din magazin, oferind astfel un ajutor direct persoanelor vulnerabile care se află în grija ONG-urilor partenere rețelei de Bănci pentru Alimente.

Într-un context în care o treime din produsele alimentare sfârșesc în fiecare an la groapa de gunoi, iar 1 din 3 români sunt în pericol de sărăcie sau excluziune socială, demersurile realizate de Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente, au rolul de a contribui deopotrivă la reducerea acestor decalaje.

Colectele de alimente organizate de Lidl România, în parteneriat cu Băncile pentru Alimente, au loc în preajma sărbătorilor de iarnă și sărbătorilor de Paști și reprezintă o soluție concretă și imediată pentru aceste probleme, fiind singurele acțiuni când pot dona direct și clienții Lidl.

Unde vor ajunge alimentele și în ce orașe poți dona

Alimentele vor ajunge la cămine de bătrâni, centre de plasament pentru minori, cantine sociale sau centre pentru persoane fără adăpost. În ultimii 4 ani, prin intermediul celor șapte colecte de alimente organizate de Lidl România împreună cu Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente, au fost colectate și donate peste 178 de tone de alimente, care au ajuns la peste 225 de ONG-uri care sprijină persoane din comunități vulnerabile.

Anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paști, campania de colectare va avea loc în perioada 03 - 24 aprilie, în 214 magazine Lidl din peste 90 de localități.

Astfel, până pe 24 aprilie, clienții pot dona produse alimentare neperisabile, în cutiile special amenajate cu sprijinul FEPRA, la ieșirea din magazine, după casele de marcat. Alimentele donate vor fi preluate și distribuite prin intermediul tuturor celor 9 Bănci Regionale pentru Alimente din București, Cluj-Napoca, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați.

Produsele care pot fi donate sunt semnalizate la raft în magazinele Lidl participante și fac parte din categorii neperisabile, care nu necesită o temperatură specială de păstrare, precum:

Citeste si:
Ghinioanele se țin scai de Lidl. Retailerul retrage un alt produs care poate declanșa boli gastrointestinale severe
Ghinioanele se țin scai de Lidl. Retailerul retrage un alt produs care poate declanșa boli gastrointestinale severe
  • alimente de bază (ulei, făină, zahăr, orez, ingrediente de copt),
  • conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe,
  • paste făinoase, sosuri, lapte UHT (care se păstrează la temperatura camerei),
  • produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulceață și gemuri.

Lista completă a magazinelor participante la cea de-a opta colectă de alimente poate fi consultată aici.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl și Banca pentru Alimente organizează o nouă colectă de alimente. În ce orașe poți dona