Lectură de 2 minute

17 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Lanțul de florării Magnolia preia Floridelux.ro, magazinul online lansat de Marius Dosinescu în 2004

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Antreprenorul Marius Dosinescu, fondatorul Floridelux.ro, a finalizat procesul de transfer al businessului de aranjamente florale și cadouri către lanțul de florării Magnolia. Totodată, mizând pe o experiență de două decenii în organic growth și SEO, respectiv o pasiune pentru dezvoltarea IT, Dosinescu lansează Aysa.ai – un soft de optimizare pentru motoarele de căutare, dedicat industriei e-commerce.  

Sursa foto: Magnolia

FlorideLux.ro, florăria online fondată în 2004 de către Marius Dosinescu, a ajuns, în prezent, unul dintre cele mai reprezentative branduri dedicate vânzării de flori online, cu livrări la nivel național. Compania a ajuns la afaceri de cca. 1,5 mil. euro în 2021, comenzile zilnice fiind de ordinul sutelor, iar în perioada februarie – martie ajungând la mii de comenzi pe zi.

Întrucât antreprenorul avea în plan să se dezvolte profesional și în alte industrii, a luat decizia, în urmă cu doi ani, de a vinde compania și a intra într-un domeniu nou. Transferul Floridelux.ro către Magnolia s-a finalizat în vara anului 2022, iar procesul de supervizare al integrării în noul business, în martie 2023.

„Nu a fost ușor să mă despart de un business în care am investit timp de 19 ani. Însă am simțit că este momentul potrivit pentru un exit, ținând cont că FlorideLux.ro a ajuns la maturitate. Mi-am dorit foarte mult să mă întorc la pasiunea mea, IT & SEO, motiv pentru care am lansat un nou business, inedit pe piața românească. De-a lungul anilor am devenit tot mai interesat de ceea ce presupune SEO și am ajuns să îmi dezvolt propriile unelte. Aysa.ai, platforma la care am lucrat în ultimii ani, este un software în care mi-am transferat cunoștiințele și propriile metode SEO. Aceasta ajută proprietarii de magazine online să ajungă pe prima pagina în căutările Google, cu costuri minime.

Marius Dosinescu, fondator Aysa.ai.


Start-up-ul Aysa.ai vizează piața globală

În prezent, echipa Aysa.ai este formată din Marius Dosinescu, antreprenor cu 23 de ani de experiență, cu background în IT și e-commerce, un CTO, cu 18 ani experiență în programare pe zona e-commerce și Ioana Dosinescu, marketing specialist cu 10 ani experiență în SEO și marketing la FlorideLux.ro.

Printre obiectivele menționate, antreprenorul are în plan atragerea unei finanțări pentru dezvoltarea produsului și lansarea sa internațională.

Aysa.ai este un acronim pentru Automate Your SEO Actions. Este o companie SaaS, servicii pe baza de abonament cu accent pe industria SEO. Soluția se integrează direct în sistemul de administrare al magazinului online, automatizează o gamă variată de procese SEO, de la task-uri precum analiza cuvintelor cheie, a competiției, până la generarea și scrierea de conținut. De asemenea se automatizează si procesele off-site (publicare de conținut pe rețele sociale, obținerea de link-uri, publicarea de articole).

Citeste si:
Cum ne poate ajuta o firmă profesionistă de servicii web să obținem site-ul perfect?
Cum ne poate ajuta o firmă profesionistă de servicii web să obținem site-ul perfect?

Obiectivul final este ca Aysa.ai să automatizeze 90% din ceea ce presupune SEO pentru un magazin online. Platforma are deja clienți reali, care o accesează prin abonament lunar care pornește de la 29 USD.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lanțul de florării Magnolia preia Floridelux.ro, magazinul online lansat de Marius Dosinescu în 2004