Lectură de un minut

07 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Francezii de la Danone suspendă investițiile în Rusia, dar continuă producția și distribuția de lactate

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Grupul francez Danone suspendă investițiile în Rusia, după invazia Ucrainei, dar va produce și va distribui în continuare produse alimentare și mâncare pentru copii.

„Am decis să suspendăm toate proiectele de investiții din Rusia, dar să păstrăm producția și distribuția lactatelor proaspete și a mâncării pentru copii, pentru a asigura nevoia de alimente a populației locale”, a transmis Danone.

În Rusia, Danone deține brandul de lactate Prostokvashino, notează Reuters.

Compania a închis una dintre cele două fabrici din Ucraina, după invazia Rusiei.

Companii internaționale, precum H&M sau Ikea au decis să își oprească operațiunile în Rusia, iar mai mulți retaileri alimentari europeni au horărât să scoată de la raft produsele rusești. Marks & Spencer a oprit livrările către afacerea din Rusia condusă în sistem de franciză.

Compania Danone este activă în domeniile: produse lactate proaspete, produse pe bază de plante, ape minerale îmbuteliate și nutriție specializată. În România, compania are o fabrică la București, unde produce iaurturi.

Sursa foto: ricochet64, Shutterstock

Citeste si:
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Francezii de la Danone suspendă investițiile în Rusia, dar continuă producția și distribuția de lactate