Lectură de 2 minute

26 Apr 2024 - Interviuri și Analize

[VIDEO] Fabrica de Bere Bună a lansat un nou sortiment de bere: Zăganu New England IPA 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Fabrica de Bere Bună a lansat un recent sortimentul Zăganu New England IPA, o nouă bere artizanală double dry-hopped, cu 6.0% ABV. Cea mai nouă bere din portofoliul are un caracter fructat, ușor amărui, fiind nota personală a drojdiei speciale dar și a celor trei tipuri de hamei american folosite în diverse faze ale fermentării.  „Am lansat oficial un nou sortiment de bere, Zăganu New England IPA, și deja am primit un număr destul de mare de comenzi pe site-ul nostru. Așadar, vedem că lucrurile se mișcă și în comerțul online, cu atât mai mult cu cât Zăganu încă nu este prezent în toate orașele din România”, a declarat Laurențiu Bănescu, co-fondator al Fabricii de Bere Bună, pentru retail.ro. 

Sursa foto: Zăganu

Am schimbat foarte multe lucruri în fabrică, o parte din utilaje, am schimbat și strategia comercială când piața ne-a cerut asta, de exemplu, în 2020 o parte din vânzările din Horeca le-am orientat către comerțul online. Și în prezent vedem un apetit pentru comerț online. Recent, am lansat un nou sortiment de bere, Zăganu New England IPA, și deja am primit un număr destul de mare de comenzi pe site-ul nostru. Așadar, vedem că lucrurile se mișcă și în comerțul online, cu atât mai mult cu cât Zăganu încă nu este prezent în toate orașele din România. De asemenea, în ceea ce privește strategia comercială, avem acum o echipă de vânzări care caută în permanență clienți și parteneri pentru distribuție.

Laurențiu Bănescu, producător bere Zăganu

Fabrica de Bere Bună, fondată de Laurențiu Bănescu și de Alexandru Geamănu, produce unsprezece sortimente de Zăganu și o bere care denumită Sturionul Pale Ale. Rețeta la aparține, dar ideea a pornit de la o colaborare cu WWF (World Wildlife Fund). „Această ediție limitată are ca scop protejarea speciilor de sturion, având în comun ideea că și Zăganu a fost o specie de vultur pe cale dispariție, care, din păcate, nu mai există în România. Acesta este modul nostru de a onora aceste specii”, a adăugat Bănescu.

De asemenea, În 2016 a fost lansată o nouă bere în ediţie specială, un Pale Ale numit Adonis, după numele primului zăgan văzut pe cerul României după aproape 80 de ani de la dispariţia acestei specii de vulturi.

„Și eu, și Alex, asociatul meu, spunem că ne place să producem doar berile pe care ne place nouă să le bem. Și asta căutăm când producem o rețetă nouă, să fie o bere bună. În microindustria în care activăm totul merge pe principiul trial and error, adică faci un test, vezi ce iese, dar contează enorm expertiza maestrului berar în dezvoltarea unei rețete noi, pentru că te poate duce de la un drum mai lung la unul mai scurt, până în clipa în care perfecționezi produsul final”, a mai spus producătorul.

Citeste si:
Cosmin Șoaită, producător Bere Artizanală Sibiu: Atunci când devii internațional, începi să faci sacrificii la nivel de produs
Cosmin Șoaită, producător Bere Artizanală Sibiu: Atunci când devii internațional, începi să faci sacrificii la nivel de produs
Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  [VIDEO] Fabrica de Bere Bună a lansat un nou sortiment de bere: Zăganu New England IPA