Lectură de 3 minute

10 Feb 2023 - Interviuri și Analize

Unde poți mânca bine în weekend, în București? Restaurante și târguri culinare

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Încă nu ți-ai făcut planuri pentru weekend, dar ai vrea să încerci ceva diferit?! Iată câteva evenimente, dar și restaurante noi unde poți mânca bine în acest sfârșit de săptâmână. 

Sursa foto: Krzysztof Kowalik / Unsplash

Unde poți mânca bine în weekend, în București? Restaurante și târguri culinare

  • Târgul cârnaților în parcul IOR

Cârnatul va fi vedeta acestui târg, iar toate aceste bunătăţi sunt aduse şi pregătite tocmai din inima Ardealului, de la Vințu de Alba. Printre preparatele tradiţionale veţi putea savura cârnaţi de casă tradiţionali din carne de porc sau cârnaţi de casă tradiţionali de vită cu oaie, faimoşii cârnaţi de Plescoi, cârnaţi cruzi sau afumaţi, pe grătar sau fripţi, dar şi cârnaţi la garniţă, cârnaţi picanţi, condimentaţi după specificul fiecărei zone, afumaţi sau prăjiţi.

Târgul este deschis până duminică seara, 12 februarie 2023, în Parcul IOR din Capitală, zona Biserica de Lemn Maramureşeană.

De asemenea, pe lângă cârnați vor fi servite și alte preparate tradiționale, ca varză la ceaun, fasole la ceaun, sarmale, tocănițe de tot felul şi multe alte surprize culinare, pastrama la ceaun, grătare aprinse cu sute de mititei, dar şi deserturi savuroase, cozonaci şi plăcinte din Bucovina, prăjituri cu fructe, turtă dulce, dulcețuri și gemuri proaspete și multe altele.

  • AveForchetta

AveForchetta este un restaurant deschis recent în București, având un specific italienesc. Acesta se află pe Strada Matei Millo 5, Bucureşti, Sectorul 1.

Pe lângă mâncarea delicioasă, restaurantul are un aer modern, mobilă și mobilier atent selecționate, decorat în culori vii, iar piesa centrală este instalația de neon care o înfățișează pe Mona Lisa ținând în mână o furculiță.

Citeste si:
Munch, aplicația care ajută la reducerea risipei alimentare, intră în România
Munch, aplicația care ajută la reducerea risipei alimentare, intră în România
  • La Hambar

La Hambar a fost deschis într-un fost grajd amenajat pe domeniul Singureni Manor Equestrian Retreat și își propune să ofere experiențe culinare inedite în mijlocul pădurii, în vecinătatea cailor. Pe lângă mâncarea delicioasă, restaurantul are un aer modern, mobilă și mobilier atent selecționate, decorat în culori vii, iar piesa centrală este instalația de neon care o înfățișează pe Mona Lisa ținând în mână o furculiță.

Noul restaurant La Hambar va fi deschis în timpul săptămânii, de miercuri până vineri pentru cină, începând cu ora 17:30 și sâmbăta, pentru prânz și cină, între orele 13 și 15:30, respectiv 17:30 și 21:00.

  • DeSoi

La restaurantul DeSoi găsiți un mix de experiențe culinare, dar și o băcănie cu produse proaspete, o brutărie artizanală și, nu în ultimul rând, un wine-bar cu o selecție de vinuri, care să completeze alegerile culinare.

Unul dintre brandurile autohtone care și-a găsit loc pe rafturile băcăniei DeSoi este PATER, marcă românească de băuturi spirtoase. Alte branduri românești pe care le găsiți la băcănie sunt: Deltaica Tulcea, Manufactura de Brânză Mureş, Mangalitza FOOD ART Sighişoara, dar și VALEPUTNA Suceava.

La De Soi, sâmbăta și duminica micul dejun este servit între 9:00 și 15:00.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Unde poți mânca bine în weekend, în București? Restaurante și târguri culinare