Lectură de 6 minute

02 Nov 2020 - Interviuri și Analize

Unde găsești produse BIO: 8 magazine de unde poți cumpăra alimente ecologice

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Produsele BIO sau alimentele organice sunt la mare căutare de câțiva ani, mai ales de când a început să se promoveze tot mai mult un stil de viață sănătos. Din fericire, foarte multe magazine au înțeles cererea pentru această piață, așa că s-au orientat în comercializarea lor. Iată câteva dintre cele mai importante magazine specializate de unde poți comanda produse bio.

Că este vorba despre produse bio, alimente ecologice sau organice, toate reprezintă același lucru. Conform unei convenții recunoscute pe plan international, acestea înseamnă să fie, pe scurt, naturale și să respecte anumite norme - cel puțin 95 la sută dintre ingredientele alimentului trebuie să fie ecologice. De asemenea, astfel de alimente trebuie să fie certificate de un organism autorizat.

Citește aici mai detaliat ce sunt produsele BIO și de ce se caută.

În România, produsele BIO sunt marcate de unul dintre cele două logo-uri aprobate de Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Instituția definește astfel de alimente prin interzicerea de utilizare a organismelor modificate genetic, a fertilizanţilor şi pesticidelor de sinteză, a stimulatorilor şi regulatorilor de creştere, hormonilor, antibioticelor, folosirea aditivilor alimentari, a substanţelor complementare şi a substanţelor chimice de sinteză, pentru prepararea alimentelor ecologice.

Magazine online unde găsești alimente bio

Vegis

Vegis este un magazin online care are la vânzare produse bio, naturale și suplimente naturale, produse organice. Platforma este organizată astfel încât să se găsească mai ușor cele dorite dintre alimente, suplimente, remedii, produse de slăbit, cosmetice, detergenți sau alimente fără zahăr și game speciale, cum ar fi cele pentru mame sau copii. În ceea ce privește alimentele, se poate alege dintre batoane proteice, cafea, ceaiuri, condimente, cereale, conserve, dulceață, dulciuri, creme, gustări, semințe, paste, produse apicole și multe altele.

Dacă optezi pentru comandă online, ai la dispoziție 7 metode pentru plata comenzilor. Vegis.ro livrează în orice localitate din România (gratuit pentru comenzi de peste 150 de lei sau 14,9 lei pentru comenzi de sub această sumă), dar și internațional, în Europa; mai multe detalii aici.

BioBunătăți

Un supermarket online cu produse bio, care are activitatea începută din 2008, BioBunătăți oferă cât mai multe produse românești realizate ecologic și tradițional. Pe lângă produse eco pentru casă, filtre de apă, superalimente (alge, nuci, semințe, unturi, uleiuri, germeni) și cosmetice, poți alege din mai multe alimente (mâncare, băuturi, suplimente alimentare).

Costurile de livrare în București sunt gratuite pentru comenzi mai mari de 90 lei; 10 lei pentru comenzile mai mici de 90 lei - iar în țară sunt gratuite pentru comenzi mai mari de 150 lei, 15 lei pentru comenzile mai mici de 150 lei.

Citeste si:
Ușoară scădere a ratei inflației în februarie: la ce nivel a ajuns
Ușoară scădere a ratei inflației în februarie: la ce nivel a ajuns

Te-ar putea interesa și: Piața produselor BIO continuă să crească și în perioada pandemiei. De ce aleg românii alimente ecologice? TOP categorii

BioUp

Magazinul online BioUp comercializează produse Bio Premium. Fără să aibă o colecție prea bogată în portofoliu, aici se pot găsi dulciuri (ciocolata raw vegană și cremă tartinabilă), sosuri și conserve, ulei de măsline, oțet balsamic, paste și grisine bio, semipreparate (porridge, creme bio, clătite, supe de roșii, clătite vegane).

Pentru comenzile online în valoare totală mai mare de 240 lei, transportul produselor este suportat de magazin, în caz contrar, tariful pentru livrarea prin curier în București este 15 lei, iar în afara Bucureștiului este 19 lei (TVA inclus); citește mai multe despre condiții aici.

Republica BIO

Produse certificate organic sunt vândute de magazinul online Republica BIO, care are deja o vechime de 6 ani pe piața din România. Producător și distribuitor de produse BIO, aici se găsesc foarte multe alimente (cereale și leguminoase, dulciuri, suplimente nutritive, ceai, cafea, cacao, esențe, condimente, nuci, snacks-uri, lactate, băuturi, detoxifiere, apicole) dar și produse fară zahăr, gluten, amidon sau lactoză, dar și cosmetice, tratamente și aromaterapie bio.

Magazinul oferă transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 de lei, dar există câteva condiții extra despre care poți citi aici.

Obio

Un magazin certificat BIO, Obio și-a început povestea în 2008. Având la vânzare atât produse românești cât și internaționale, dar și marcă proprie, Obio are suplimente, cosmetice, detergenți, dar și alimente. Pentru cele din urmă poți alege dintre produse vegetariane, vegane, bio, low-carb, raw, gluten-free și sugar free.

Comenzile se livrează prin firme de curierat - 12 lei pentru comenzi de până în 199 de lei, iar peste livrarea este gratuită; citește aici despre.

Biocorner

Biocorner are și magazine fizice, trei unități în București (zona Dorobanți, zona Voluntari și Corbeanca). În ceea ce privește magazinul online, poți alege produsele bio care ți se potrivesc. Poți să găsești aici produse de băcănie (cereale, conserve, compoturi, cafea, cacao, semințe, condimente, conserve, îndulcitori, mâncare asiatică) sau de panificație (pâine și patiserie), fructe și legume bio, congelate, detergent, cosmetice, dar și produse speciale și bistro.

Poți opta și pentru un card de fidelitate, cu ajutorul căruia poți profita de oferte speciale. În București, comenzile sunt gratuite pentru comenzi de 250 de lei, iar sub această valoare costă 30 de lei, taxa fiind percepută și pentru restul regiunilor din țară; detalii despre comenzi aici.

Pukka Food

Un alt magazin cu produse alimentare ecologice și tradiționale este Pukka Food. Pe lângă platforma online, acesta are și o locație în București, deschisă în Piața Amzei.

Are o paletă ofertantă de fructe și legume bio, dar și diverse alimente de bază - carne, lactate, făină, semnințe, ulei, conserve, musli, orez, congelate, băuturi, sosuri, dulciuri și băuturi. Poți opta și pentru hrană de animale, semipreparate, mix mâncăruri, produse de curățenie și detergenți. Poți afla mai multe despre aici.

BioSano

De la produse de îngrijire personală și tratamente pentru afecțiuni, BioSano are doar produse bio. Oferta este bogată și în ceea ce privește secțiunea de alimente – condimente, dulciuri și gustări, cereale, fructe deshidratate, îndulcitori, uleiuri, apicole, ceaiuri și sucuri naturale.

Pentru comenzile mai mari de 69 de lei, transportul este gratuit în toată țara, indiferent de localitate, iar transportul se asigură prin firme de curiertat; detalii poți afla de aici.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Unde găsești produse BIO: 8 magazine de unde poți cumpăra alimente ecologice