Lectură de 2 minute

02 Nov 2021 - Interviuri și Analize

Studiu: 57% dintre consumatorii de fashion au preferat să cumpere fizic, în luna septembrie

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Consumatorii încă preferă mediul fizic pentru cumpărăturile de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii, conform datelor oferite de MKOR Consulting prin platforma de monitorizare lunară a comportamentelor de consum, Fashion Consumer Trends.Live. Peste jumătate dintre români au cumpărat articole de fashion în mediul offline în luna septembrie, iar 48% au cumpărat articole de fashion din mall-uri.

În luna septembrie, majoritatea consumatorilor au cumpărat articole de fashion doar din mediul offline (57%), iar 48% dintre consumatori au preferat magazinele specializate din mall-uri.

Doar 2 din 10 consumatori (21%) au ales să cumpere exclusiv din mediul online, în special din magazine specializate de fashion (16%). Alți 22% dintre consumatori au făcut cumpărături de fashion atât din magazinele fizice, cât și din cele online (omnichannel).

Media coșului de cumpărături este mai mare în mediul online (314 lei / cumpărătură) comparativ cu bugetul cheltuit în magazinele fizice (282 lei / cumpărătură).

În plus, 71% dintre consumatori și-au îndreptat atenția către articole de îmbrăcăminte în luna septembrie, în creștere față de lunile anterioare, marcând începutul sezonului de iarnă.

De asemenea, 41% dintre consumatori au cumpărat încălțăminte în luna septembrie, 30% dintre aceștia alegând achizițiile din mediul online.

H&M și Deichmann, brandurile preferate

În ceea ce privește brandurile alese, topurile sunt conduse de H&M pentru îmbrăcăminte și Deichmann pentru încălțăminte. Topul celor mai apreciate branduri din piața de fashion este actualizat lunar și poate fi accesat gratuit pe pagina dedicată studiului Fashion Consumer Trends.Live.

„Remarcăm o apetență a românilor de a cumpăra din mediul offline, în ciuda restricțiilor impuse de pandemie. Vom continua să urmărim schimbările din piață și în lunile următoare, pentru a vedea cum impactează creșterea numărului de cazuri de COVID-19 comportamentele de cumpărare. De altfel, chiar acesta este gândul cu care am pornit primul studiu în timp real din România: să oferim un instrument pentru decizii strategice, care reflectă schimbările din piață, în timp ce au loc”, menționează Corina Cimpoca, fondatoarea MKOR Consulting.

Citeste si:
 Francezii taxează supraproducția de haine: ce amenzi vor primi giganții fast fashion Temu și Shein
 Francezii taxează supraproducția de haine: ce amenzi vor primi giganții fast fashion Temu și Shein

Mai multe date privind studiul găsiți aici.

Studiul Consumer Trends.Live este realizat lunar de compania de cercetare MKOR Consulting, pe eșantioane reprezentative național, pe criterii de gen, vârstă și regiune, de minim 400 de respondenți. Studiul monitorizează 7 industrii diferite, de la începutul anului 2021: Fashion, Beauty & Care, Bijuterii & Ceasuri, IT&C, Electronice & Electrocasnice, Mobilier & Decorațiuni, DIY.

Orice jucător din piața de retail poate solicita gratuit detalii sau un demo gratuit Consumer Trends.Live.

MKOR Consulting este o agenție de cercetare de piață, care combină experiența practică în afaceri, know-how-ul la nivel MBA și expertiza pentru a oferi o înțelegere aprofundată a mediului de business.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Studiu: 57% dintre consumatorii de fashion au preferat să cumpere fizic, în luna septembrie