Lectură de 3 minute

23 Jun 2021 - Interviuri și Analize

Sondaj: 6 din 10 salariați consideră că angajatorul nu susține starea de bine a salariaților

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Aproximativ 62% dintre salariați consideră că preocuparea companiilor pentru starea de bine a angajaților este mai mult declarativă, nefiind susținută prin practici organizaționale, conform unui sondaj realizat de platforma Undelucram.ro în luna iunie a acestui an.

Întrebați dacă se simt apreciați la locul de muncă, aproximativ 52% dintre angajați au răspuns „Da”. În ceea ce privește susținerea dezvoltării personale de către angajator, aproximativ 35% din salariați susțin că lucrează într-o cultură organizațională ce are în vedere dezvoltarea angajatului, iar 36% dintre aceștia primesc acces la programe de învățare în conformitate cu planul de dezvoltare agreat cu angajatorul.

Însă, doar 45% dintre angajați consideră că pot avea un echilibru între viața personală și viața profesională. Pentru sondaj au răspuns 2.122 de angajați, cu vârste de peste 18 ani, majoritatea absolvenți de studii universitare și postuniversitare.

„În mediul de business dinamic în care lucrăm cu toții, mai ales sub presiunea ultimului an, e ușor să pierdem din vedere starea de bine, fiind atât de concentrați pe supraviețuire. Faptul că doar 4% dintre angajații din România sunt mulțumiți de echilibrul dintre viața personală și profesională e un indicator clar al acestui fapt. De aceea am lansat în această săptămână campania Maratonul Stării de bine, un proiect prin care, alături de partenerii noștri, Thrive Global România, încercăm să aducem în prim plan, atât pentru angajați cât și pentru organizații, faptul că starea de bine, un echilibru sănătos între viață profesională și cea personală ar trebui să fie prioritatea numărul unu pentru fiecare dintre noi”, Costin Tudor, fondator și CEO al Undelucram.ro.

6 din 10 angajați cred că mediul de lucru este creativ

Aproximativ 33% dintre respondenți au declarat că mediul de lucru este unul plăcut, dinamic și pozitiv, în timp ce 31% îl consideră relaxant și creativ. Doar 17% dintre salariați resimt mediul de lucru ca fiind rigid și sufocant, în timp ce 18% îl percep ca fiind toxic.

Majoritatea angajaților s-au declarat insuficient mulțumiți de măsura în care angajatorul se asigură că le sunt respectate programul de lucru și viața personală, aproximativ 70% dintre aceștia acordându-i până în 7 puncte din 10.

Doar 60% dintre angajați au o relație apropiată cu colegii lor

În ceea ce privește relațiile cu colegii de muncă, 4 din 10 angajați au o relație strict profesională cu colegii lor, în timp ce 27% au o relație de prietenie bazată pe încredere cu aceștia, iar aproape 28% se simt chiar apropiați de colegii lor.

În plus, doar 43% dintre aceștia susțin că în compania lor nu se desfășoară acțiuni de responsabilitate socială. Numai 2 din 10 angajați susțin că organizația lor își asumă responsabilitatea socială prin proiecte concrete, în care angajații sunt implicați, iar 4 din 10 angajați declară că le este permis să organizeze acțiuni RSC în cadrul echipelor lor.

Citeste si:
Gaetan Pacton preia conducerea Profi de la Pawel Musial
Gaetan Pacton preia conducerea Profi de la Pawel Musial

Undelucram.ro este o comunitate online a angajaților din România, cu peste 750.000 de potențiali angajați pe platformă și peste 500.000 de contribuții lăsate de utilizatori despre companiile la care lucrează, interviuri de angajare sau oferte salariale.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Sondaj: 6 din 10 salariați consideră că angajatorul nu susține starea de bine a salariaților