Lectură de 4 minute

10 Mar 2023 - Interviuri și Analize

Self scan la Auchan: câte magazine din România sunt deja echipate cu noul sistem de case

Cristina Marin

Abonează-te pe  

În continuare, vestea că Auchan va renunța la casele de marcat tradiționale face furori în rândul internauților. În plus, solicitarea unor politicieni de a aplica reduceri românilor care își scanează singuri produsele intensifică dezbaterile pe tema cozilor la casele de marcat. ”Este o simplificare a parcursului de cumpărături și o reducere a timpului petrecut la casă. 12 dintre magazinele noastre (hipermarketuri, supermarketuri și magazine de proximitate MyAuchan) din București, Cluj, Constanța, Brașov, Iași și Timișoara sunt deja echipate cu noul sistem de case”, au declarat reprezentanții Auchan. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Retailerul insistă că timpul petrecut la case va scădea considerabil, deoarece toate punctele de scanare vor fi deschise simultan.

”Auchan operează magazine foarte mari, în fiecare unitate fiind între 15 și 50 de case de marcat. În mod normal, aveam un număr limitat de case deschise, pentru că ne aflăm, la nivel de industrie, într-o situație dificilă a forței de muncă. Astfel, din 50 de case, să spunem, puteau fi 20 deschise. Astăzi, toate cele 50 de case sunt deschise simultan”, a explicat retailerul, la solicitarea Retail.ro.

În plus, reprezentanții Auchan insistă că românii pot apela la ajutorul angajaților companiei inclusiv pentru scanare, nu doar pentru indicații.

”Sunt case de tip reversibil, hibrid, care oferă clienților două variante: fie să-și scaneze ei cumpărăturile, fie cu ajutorul angajaților noștri. Astfel, linia caselor are case unde scanează casierii pentru clienți, la fel cum s-a întâmplat și până acum, și case la care clienții își pot scana singuri cumpărăturile, unde pot apela la consiliere și la ajutorul casierilor, inclusiv pentru scanare”, a mai transmis compania.

Vor dispărea casierii din magazinele Auchan?

Odată cu modernizarea sistemului caselor de marcat, prima întrebare care a apărut pe buzele tuturor a fost dacă Auchan va concedia oamenii, cei care ocupau pozițiile de casieri.

Compania precizează că angajații care lucrau la casele de marcat urmează cursuri pentru a deveni consultanți și pentru a ajuta românii cu noul sistem digitalizat. Mai mult decât atât, Auchan se află în plin proces de recrutare pentru circa 300 de poziții, inclusiv casieri.

”Casierii au fost și rămân în continuare în echipele noastre și sunt dezvoltați din punct de vedere al competențelor. Mai mult decât atât, noi chiar recrutăm. Avem 300 de poziții deschise în momentul de față, pe diverse posturi din compania noastră, inclusiv casieri”, au adăugat reprezentanții companiei.

Citeste si:
Festivalul femeii în București, pentru 3 zile: unde va avea loc
Festivalul femeii în București, pentru 3 zile: unde va avea loc

Reduceri pentru cei care folosesc casele self-scan? Ce spune Auchan

Odată cu anunțul companiei de a renunța la casele de marcat tradiționale, politicieni din PSD au propus ca românii care folosesc self-scan să primească reduceri. Astfel, ar putea fi stimulată folosirea acestui tip de scanare.

”Auchan România are case self check-out de câțiva ani. Toți retailerii au astfel de case, fiind o tendință naturală pe piață. Înainte de a introduce noul sistem de case, 60% din clienții noștri scanau în mod voluntar, din proprie inițiativă, la casele de marcat self check-out”, a mai adăugat Auchan.

Nu în ultimul rând, Auchan a precizat că, dacă vor fi inițiate proceduri politice cu privire la trecerea de la case de marcat tradiționale la self-scan, acestea vor fi abordate și tratate în cadrul potrivit, la nivelul consultărilor cu asociația retailerilor, cu autoritățile și cu toți cei care sunt potriviți să analizeze un astfel de proiect.

Pe 22 februarie, Auchan a anunțat remodelarea liniilor de case din magazine și construirea unui parcurs 100% self check-out pentru clienți.

Noua soluție de case propune o abordare flexibilă, fiind formată din case self service potrivite atât pentru un număr redus de produse, cât și pentru cumpărături mai voluminoase, fiind destinată pentru a evita formarea de cozi și pentru a reduce timpul de aștepare la case.

În funcție de dimensiunea magazinului, între 16-50 de case rapide self check-out funcționează permanent în fiecare unitate. Casele rapide self check-out sunt intuitive și ușor de utilizat, iar întregul proces de scanare a cumpărăturilor poate fi realizat în mod individual de către client sau cu ajutorul consilierilor de case, aceștia fiind permanent disponibili pentru a oferi suportul necesar. După scanarea produselor, clienții pot achita cumpărăturile prin orice modalitate de plată: numerar, card bancar, bonuri de masă digitalizate, etc.

Auchan România are în portofoliu 320 magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 7 supermarketuri și 280 de magazine de ultraproximitate MyAuchan, din care peste 270 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro. Cu o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de Euro, Auchan propune locuitorilor din orașele în care sunt prezente magazinele sale un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount responsabil, cu toate preţurile mici, permanent.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Self scan la Auchan: câte magazine din România sunt deja echipate cu noul sistem de case