Lectură de 3 minute

19 Mar 2024 - Interviuri și Analize

Se vor scumpi produsele Sabon din cauza războiului din Fâșia Gaza? Răspunsul Cristinei Ivasuc, Country Manager Sabon România

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Conflictul izbucnit între Israel și Fâșia Gaza a zguduit Orientul Mijlociu.  Cu toate acestea, producătorul de cosmetice Sabon susține că nu au existat modificări semnificative în procesul de producție, iar evoluția acestuia este sub control. Însă se vor scumpi produsele Sabon în perioada imediat următoare?!

 

Sursa foto: Sabon România

Cea mai mare parte dintre produse sunt realizate în Israel, de unde provin și ingredientele speciale, uleiuri, minerale extrase din Marea Moartă, extracte din plante, unturi naturale și alte ingrediente cu beneficii pentru piele. Iar mai recent, compania a extins producția în Franța, cu accent deosebit pe noile lansări de produse destinate îngrijirii tenului.

”Întrucât situația este dinamică și complexă, este dificil să prezicem cu exactitate cum va influența recentul conflict prețurile cosmeticelor SABON. Cu toate acestea, este important să subliniem că SABON, ca și alte companii, își gestionează cu atenție operațiunile și resursele pentru a minimiza impactul asupra prețurilor și pentru a asigura stabilitatea în timpuri incerte. Deși situația poate genera provocări, este posibil să nu vedem o influență semnificativă asupra prețurilor produselor, având în vedere abordarea prudentă a companiilor și strategiile lor de gestionare a circumstanțelor dificile”, a declarat Cristina Ivasuc, Country Manager Sabon România, pentru retail.ro.

Magazine Sabon noi în România

Sabon are în vedere deschiderea a cel puțin trei puncte de vânzare noi atât în București, cât și în celelalte orașe importante, alături de consolidarea rețelei existente de magazine.

”O parte esențială a planurilor Sabon este îmbunătățirea continuă a gamei de produse, cu un accent deosebit pe ingrediente naturale și ecologice, dar și pe ambalaje prietenoase cu mediul înconjurător. În acest sens, se vor lansa noi produse atât prin colecțiile în ediție limitată, iar clienții loiali sunt deja obișnuiți cu acestea, dar și prin extinderea unor game existente”, a adăugat Ivasuc.

Printre noile produse adăugate în gama existentă se numără un balsam pentru ochi cu trandafiri, certificat ECOCERT, destinat îngrijirii tenului sensibil și pretențios. De asemenea, exfoliantele de corp au fost recreate și reformulate, pentru a oferi o experiență îmbunătățită de îngrijire a pielii. Noua generație de scruburi conține mai mult magneziu și potasiu, împreună cu ingrediente 94% biodegradabile, uleiuri botanice organice și sare de la Marea Moartă 100% naturală. Aceste produse nu conțin pesticide și sunt formulate pentru a răspunde celor mai exigente standarde de calitate și sustenabilitate.

Cât despre cele mai cumpărate produse Sabon în România, acestea sunt:

Citeste si:
Sabon lansează o nouă gamă de scruburi de corp
Sabon lansează o nouă gamă de scruburi de corp
  • Uleiul de duș - graţie conţinutului bogat în uleiuri hidratante de măsline, avocado, jojoba şi germeni de grâu, produsul păstrează echilibrul de hidratare natural al pielii.
  • Exfoliantul de corp cu săruri de la Marea Moartă - Formula sa bogată în săruri minerale de la Marea Moartă ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, lăsând pielea catifelată și netedă. La fiecare 30 de secunde, un scrub de corp SABON este vândut în întreaga lume.
  • Untul de mâini – îmbogăţit cu ulei de fructul pasiunii, care conţine vitamina C.
  • Seturile de tip cadou - sunt preferate de clienții sofisticați pentru capacitatea lor de a surprinde și cele mai pretentioase gusturi, în cele mai importante momente din viața lor.

De asemenea, cea mai mare comandă din 2023 a fost de 9.400 lei, în preajma sărbătorilor de iarnă.

În anul 2023, SABON România a înregistrat o cifră de afaceri impresionantă, apropiindu-se de un total de 9 milioane de euro, vânzările online reprezintând o pondere stabilă de 30% din total.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Se vor scumpi produsele Sabon din cauza războiului din Fâșia Gaza? Răspunsul Cristinei Ivasuc, Country Manager Sabon România