Lectură de 3 minute

21 Jan 2022 - Interviuri și Analize

Raport Mondelēz: Gustările sunt preferate în locul mesei tradiționale

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Circa 64% dintre consumatori preferă gustările în defavoarea meselor, în creștere cu 5% față de primele date raportate în 2019, iar preferința pentru gustări este mai accentuată în rândul generațiilor mai tinere, 75% dintre cei din generația Z înlocuind cel puțin o masă cu o gustare, în fiecare zi, potrivit raportului anual State of Snacking, realizat de Mondelēz International.

Aproape 80% dintre consumatori la nivel global spun că definiția lor pentru o gustare a evoluat în ultimii trei ani, pentru a include mai multe sau diferite tipuri de alimente, ocazii de a mânca sau alte elemente.

Circa 85% dintre consumatori mănâncă cel puțin o gustare pe zi pentru răsfăț, 88% spun că o dietă echilibrată poate include puțin răsfăț și 74% spun că nu își pot imagina o lume fără ciocolată.

În plus, 85% dintre consumatorii din întreaga lume doresc să cumpere gustări de la companii care își reduc amprenta asupra mediului, iar mai mult de jumătate dintre oameni, la nivel global, spun că rețelele sociale i-au inspirat să încerce o nouă gustare în ultimul an.

Astfel, 85% dintre consumatori mănâncă acum cel puțin o gustare pentru a se hrăni și o gustare pentru răsfăț, în fiecare zi, iar gustările continuă să servească drept instrument pentru starea de bine emoțională, aproape opt din 10 consumatori la nivel global fiind de acord că unele gustări ar trebui să fie doar pentru plăcere sau satisfacție, fără a se îngrijora prea mult de nutriție (79%).

Mai mult, 86% dintre consumatori cred că este important să aibă controlul când aleg gustările, prin opțiunile privind mărimea porțiilor și transparența în ceea ce privește ingredientele.

Consumatorii experimentează noi canale pentru a cumpăra gustări, mai mult de jumătate răspunzând că aleg gustări folosind cel puțin trei canale netradiționale sau emergente în ultimul an (53 %). Aceste canale includ aplicații de livrare, comenzi online pentru ridicare din mașină sau din magazin și site-uri cu livrare direct către consumatori.

Majoritatea consumatorilor globali se așteaptă să poată cumpăra gustările pe care le doresc oricând doresc (80 %) și folosind orice canal doresc (74%). Această tendință este deosebit de puternică în Asia și America Latină.

Citeste si:
[Sondaj] Preocupările directorilor generali din România: peste o treime consideră că sistemul trebuie regândit pentru a supraviețui în următorii 10 ani
[Sondaj] Preocupările directorilor generali din România: peste o treime consideră că sistemul trebuie regândit pentru a supraviețui în următorii 10 ani

Consumatorii spun că aspectul primordial pe care îl au în vedere în ce privește mediul este posiblitatea de a alege ambalajele care generează deșeuri reduse. (78%).

Mai mult de jumătate dintre consumatorii globali (55%) spun că rețelele sociale i-au inspirat să încerce o nouă gustare în ultimul an, incluzând și generația Z (70%) și milenials (71%).

Mondelēz Internațional este prezent în aproximativ 150 de țări din întreaga lume. Cu venituri de aproximativ 27 de miliarde de dolari în 2020, compania are branduri precum biscuiții OREO, belVita și LU; ciocolata Cadbury Dairy Milk, Milka și Toblerone; bomboanele Sour Patch Kids și guma de mestecat Trident.

Studiul a fost realizat online de The Harris Poll în numele Mondelēz International în perioada 5-27 octombrie 2021, în rândul a 3.055 de adulți la nivel global cu vârsta de peste 18 ani. Cercetarea a inclus 12 piețe: Statele Unite, Canada, Mexic, Brazilia, Franța, Germania, Marea Britanie, Rusia, China, India, Indonezia și Australia.

Sursa foto: Luis Cortes, Unsplash

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Raport Mondelēz: Gustările sunt preferate în locul mesei tradiționale