Lectură de 4 minute

10 Jun 2021 - Interviuri și Analize

Produse fără gluten: 10 magazine de unde poți cumpăra alimentele dorite

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Piața pentru podusele fără gluten a luat amploare în ultima perioadă, iar magazinele care au astfel de produse sunt la mare căutare. Retail.ro a realizat o listă cu câteva dintre cele mai mari magazine care comercializează astfel de produse.

 

Glutenul este un tip de proteină care se găsește, în mod normal, în grâu și în alte cereale, precum orzul și secara. Glutenul nu se găsește în fiecare tip de cereale. Există anumite cereale care nu conțin gluten, inclusiv porumbul, orezul, quinoa, hrișca sau ovăzul.

Un aport semnificativ de gluten se găsește și în alte produse, printre care sosurile pentru salate, amestecurile pentru condimente. Multe persoane au renunțat la produsele care conțin gluten, printre care se numără pâinea, pastele și produsele de panificație.

Pe piața din România, există două tipuri de produse fără gluten din categoria celor ambalate: produsele care au eticheta Gluten Free și produsele certificate, care poartă pe ambalaj însemnul Crossed Grain alături de mențiunea Gluten Free sau Fără gluten, scrie Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten.

Legislația care guvernează produsele fără gluten care sunt etichetate în acest sens este reprezentată de Codex Alimentarius (care impune limita de 20 ppm gluten pentru produsele fără gluten) și de legislația europeană în vigoare.

Supermarketuri cu alimente gluten free

DM Drogerie Markt

DM Drogerie Markt este unul dintre magazinele care comercializează produse gluten free. Produsele DMBio fără gluten sunt recunoscute după simbolul ,,cerealelor încrucișate" care, împreună cu numărul de înregistrare internațional, pot fi găsite, de obicei, pe spatele produselor. Mai mult, produsele fără gluten dmBio gluten free pot fi recunoscute în funcție de ambalajul albastru deschis.

În privința alimentelor fără gluten, se poate alege între cereale, mei și paste dmBio fără gluten, semințe, făină de ovăz și multe altele. Produsele pot fi cumpărate fie online, fie din magazinele fizice.

Mega Image

Gigantul Mega Image a adus în România o marcă de produse alimentare fără gluten, Nature's Promise, care au la bază doar ingrediente naturale, certificate bio sau pentru nevoi speciale, iar printre acestea se numără și produsele fără gluten. Mega Image are o serie de produse gluten free, precum cereale, fructe uscate, făină și paste uscate, biscuiți și uleiuri. Alimentele gluten free pot fi găsite și în magazinele fizice.

Citeste si:
Achiziționarea magazinelor Profi de către Mega Image, în atenția Consiliului Concurenței
Achiziționarea magazinelor Profi de către Mega Image, în atenția Consiliului Concurenței

Marca proprie Kaufland pentru produse fără gluten

Kaufland a lansat K-free, o marcă proprie de produse fără gluten sau fără lactoză. Marca este destinată celor care au intoleranță la aceste substanțe. Gama K-free cuprinde un total de 10 produse, dar doar o parte dintre ele sunt fără gluten. Printre acestea se numără și pastele făinoase, musli, checurile sau brioșele.

Cora

Hipermarketul are propria gamă de alimente fără gluten, printre care mezeluri, pâine fără gluten Dobrogea, prăjituri gluten free Dobrogea, paste și sosuri în 5 sortimente fără gluten. Produsele se găsesc atât în magazine, cât și online.

BebeTei

Magazinul BebeTei, cu trei unități în București și una în Constanța, are propria gamă de produse Gluten Free, cu batoane, cereale, biscuiți și snack, pâine, cereale și paste. BebeTei și FarmaciaTei, companii controlate de Roxana Maftei, au înregistrat în 2020 afaceri de peste 1 miliard de lei.

Diafitt

Diafitt este un magazin din Oradea specializat în comercializarea de produse fără gluten și produse pentru diabetici. Magazinul conține o gamă de produse fără gluten, printre care făină, pâine, cornuri, supe, sosuri, paste, produse de patiserie, dar și produse congelate. Alimentele gluten free pot fi comandate fie online, fie în magazinul fizic din Oradea.

Cumpără online produse gluten free

Fara-gluten.ro

Fara-gluten.ro este un magazin online care conține produse gluten free. Alimentele pot fi comandate prin telefon sau e-mail si sunt trimise prin curier sau prin colet poștal. Magazinul conține o gamă variată de produse gluten free, printre care făină, pâine, paste, drojdie, supă, bere, biscuiți și snacksuri, condimente, cereale și dulciuri fără gluten.

Produse fără gluten se mai găsesc și la My Protein, parte din compania The Hut Group. Printre acestea se numără unt de arahide, sirop și semințe.

Biolino conține, de asemenea, o gamă diversificată de produse fără gluten, printre care făină, pâine și pesmet, paste făinoase, dulciuri fără gluten, gustări și dulciuri gluten free. Produsele sunt disponibile în magazinul fizic din Oradea și online.

Nestle România

Compania Nestle a lansat în 2014 primele produse gluten free. Printre acestea se numără fulgii de porumb, cereale, dulciuri, cafea și mixuri. Cerealele Nestle fără gluten se găsesc în raioanele separate, iar prețul acestora variază între 15 și 20 de lei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Produse fără gluten: 10 magazine de unde poți cumpăra alimentele dorite