Lectură de 4 minute

27 Dec 2021 - Interviuri și Analize

Mobexpert produce de la zero în România case fixe și modulare: cât costă și ce dotări au

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul român de mobilier Mobexpert a investit 1 milion de euro în cel mai nou proiect, numit Tiny Houses, în care proiectează, produce și utilează case mici ce pot fi mutate în diferite spații. Prețul unei case începe de la 23.500 de euro, cu dotările standard, iar până acum se găsesc mai multe în campinguri și locații de vacanță, la munte sau la mare.

Articol actualizat miercuri, 5 ianuarie

Mobexpert a pornit investiția în Tiny Houses după ce fondatorul Dan Șucu a decis să investească, în cadrul emisiunii Imperiul Leilor, în Modulary, proiectul cu case modulare, cuplabile și relocabile al familiei Dussenne din Piatra Neamț.

Lipsa produselor de pe piața din România și cererea din partea clienților a convins Mobexpert să dezvolte casele modulare și pe cele fixe, de dimensiuni reduse, pe plan local.

„Am observat că în țările nordice, precum Olanda sau Norvegia, produsul a cunoscut deja succesul, așa că am hotărât să îl aducem în fața clienților noștri. Am realizat două tipuri de căsuțe - pe trailer și fixă - pentru a acoperi orice dorință a clientului. Astfel, răspundem atât nevoilor celor care își doresc să călătorească, cât și celor care își doresc un birou în natură, o casă la munte sau la mare. Mai mult, am primit confirmarea că există interes pentru un astfel de produs și după ce materialul cu Tiny Houses a fost expus publicului și a avut un succes destul de rapid”, a declarat Adelina Badea, CEO Mobexpert pentru Retail.ro.

Căsuțele sunt făcute în România, în parteneriat cu două fabrici din Piatra Neamț și Miercurea Ciuc. Mobilierul este produs de Mobexpert, fiind realizat, pe comandă, în fabricile din Târgu Mureș și București. Echiparea standard a unei case include finisaje (parchet, pereți vopsiți etc.), aer condiționat, baie complet utilată cu boiler, încălzire în pardoseală și corpuri de iluminat pentru exterior și interior.

Ce preț are o casă modulară

Prețul unei căsuțe depinde de caracteristicile acesteia: dimensiuni, dotări, amenajare interioară și materiale folosite. Pentru o căsuță mobilă, care măsoară 2,55 metri lățime și 6,66 metri lungime, prețul pleacă de la 23.499 euro+TVA. Cele fixe, care au un spațiu mai mare, de 3,2 metri lățime și 7 metri lungime, pot fi achiziționate cu un preț începând de la 25.399 euro+TVA.

„După perioada de lansare și feedback-ul din partea clienților, am decis să realizăm căsuțele în funcție de solicitările acestora - mai mari sau mai mici, cu o cameră, cu două sau cu trei, cu terasă etc. Ultima căsuță livrată are o terasă spectaculoasă, care se întinde pe toată lungimea căsuței”, explică Badea.

Citeste si:
Spectral Mobilă a deschis primul magazin din acest an. Câte magazine ar urma să fie inaugurate până la finalul lui 2024
Spectral Mobilă a deschis primul magazin din acest an. Câte magazine ar urma să fie inaugurate până la finalul lui 2024

Casele au fost dezvoltate până în acest moment printr-o serie de parteneriate B2B, în proiecte de tip camping sau în zona de închiriat pentru locații de vacanță la munte sau la mare, doar zece case fiind realizate și livrate pentru persoane fizice.

„În clipa de față, planificăm să extindem oferta. Vrem să avem cât mai multe variante de Tiny Houses, dar și o flexibilitate în ceea ce privește modificarea modelelor deja existente în portofoliul nostru. De asemenea, pentru a putea fi văzute de cât mai mulți clienți, ne dorim să le aducem cât mai aproape de aceștia. Astfel, căsuțele pot fi descoperite în fața tuturor magazinelor Mobexpert, în varianta Cottage, urmând să livrăm până în luna martie a anului 2022 și varianta A – SHAPE. (...) În acest moment ne concentrăm toate eforturile să executăm și să livrăm pentru clienții noștri din România. După ce ne vom face treaba foarte bine pe piața din România, ne vom gândi și la export”, susține Badea.

Patru noi magazine Mobexpert în 2021

Mobexpert va deschide anul viitor patru magazine de mari dimensiuni și vrea ca în următorii doi ani să pună pe hartă 20 de unități noi, din care o parte vor fi concept-store-uri, spații mai mici, cu mobilier ambiental. Spațiul de depozitare va crește cu 50% anul viitor, în contextul în care vânzările cresc, inclusiv cele din online, care au trecut de 25% din cifra de afaceri.

Grupul Mobexpert are 2.100 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de aproximativ 230 milioane euro. Mobexpert deţine opt fabrici de mobilă care produc pentru piaţa românească şi pentru export. Grupul Mobexpert include și 5 magazine Mobexpert Outlet dedicate ofertelor speciale, situate în Bucureşti (in zonele Pipera, Pantelimon, Militari), Suceava și Constanța, precum și un magazin online, www.mobexpert.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Mobexpert produce de la zero în România case fixe și modulare: cât costă și ce dotări au