Lectură de 4 minute

23 Apr 2020 - Interviuri și Analize

Marile lanțuri de magazine care angajează în pandemia de Coronavirus: Kaufland, Profi, Penny și Mega Image

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Marile lanțuri de magazine alimentare din România angajează în continuare personal și continuă procesul de expansiune. Kaufland, Penny Market, Profi și Mega Image sunt companiile care au deschis procesul de recrutare în timpul pandemiei de Coronavirus.

Criza generată de pandemia de Coronavirus a afectat majoritatea businessurile din România. Cele mai puțin afectate sunt, însă, marile rețele de magazine, care își continuă planurile de extindere și caută angajați, numărul de solicitări pentru un post fiind, însă, cu mult pentru numărul pozițiilor disponibile.

Kaufland are peste 250 de posturi disponibile

Kaufland România are peste 250 de posturi disponibile în magazinele, centrele logistice și birourile centrale din România. În ultima lună și jumătate, peste 8.000 de români au aplicat pentru un post la Kaufland.

Posturile sunt disponibile în București, unde compania va deschide până în luna iunie două magazine, dar și în alte orașe din țară, precum Iași, Craiova, Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara, Ploiești, Călărași, Botoșani, Turda, Sfântu Gheorghe, Moreni, Rădăuți și alte orașe.

Disponibile la nivelul întregii companii, posturile au nevoie de nivele de experiență variate, de la trainee până la manager, și vizează atât magazinele (lucrător comercial, șef de raion, manager proiect instalații frigorifice etc), centrele logistice (tehnician automatizări, lăcătuș mecanic, electrician, analist SAP etc.), cât și birourile centrale (în Departamentele Procurări, Resurse Umane, Vânzări, Expansiune, Financiar-Administrativ etc.).

Penny Market continuă procesul de recrutare

Penny Market, care are 257 de magazine și peste 4.500 de angajați în România, continuă procesul de recrutare conform planificării departamentului de resurse umane. Pandemia de Coronavirus nu a afectat numărul de poziții deschise până în acest moment în cadrul companiei. Firma primește CV-uri ca până acum, pentru job-urile publicate pe site, pe Linkedin și pe platformele de recrutare, a transmis compania la solicitarea retail.ro.

Citeste si:
Achiziționarea magazinelor Profi de către Mega Image, în atenția Consiliului Concurenței
Achiziționarea magazinelor Profi de către Mega Image, în atenția Consiliului Concurenței

Retailerul german estimează că va deschide două noi magazine în luna aprilie, continuând astfel investițiile planificate pentru acest an, care vizează deschiderea a 20-25 de magazine.

Locuri de muncă în magazine

Profi deschide cel puțin 200 de magazine și angajează personal

Profi are în plan să deschidă, anul acesta, cel puțin 200 de magazine noi în România. Pentru acest obiectiv, compania, care are 1.200 de unități și 18.000 de angajați în mai bine de 500 de localități, trebuie să angajeze personal. Recent, Profi a anunțat că discută cu mai mulți retaileri nonalimentari pentru a prelua o parte dintre angajații disponibilizați.

„Facem pregătiri pentru perioada următoare, când ne așteptăm să ne mărim considerabil efectivele deoarece acum misiunea noastră principală nu mai sunt afacerile, ci să acționăm ca o organizație privată care hrănește populația”, a declarat Pawel Musial, directorul general în exercițiu al magazinelor Profi Rom Food.

Mega Image angajează doar acolo unde este nevoie

În prezent, rețeaua Mega Image, care are 782 de magazine în România, acoperă necesarul prin oamenii din echipă și face angajări doar punctual, acolo unde este nevoie.

„Am primit și primim în continuare CV-uri, dar nu putem face promisiuni de angajare decât pentru nevoile actuale. Toți cei care aplică pentru un job la noi intră automat pe liste de așteptare și sunt contactați în momentul în care există poziții libere. Volumul de muncă pentru colegii din magazine și depozite a fost în această perioadă mult mai mare. Astfel, majoritatea posturilor disponibile sunt specifice activităților din aceste zone”, se arată în răspunsul emis de reprezentanții Mega Image la solicitarea retail.ro.

Compania a deschis, anul acesta, 17 magazine Mega Image și Shop&Go. În lunile aprilie și mai, sunt programate pentru deschidere șapte magazine noi Mega Image și Shop&Go în Ilfov, Bacău, Timișoara, Cluj și Iași.

„Pentru toate deschiderile de noi magazine, vom contribui și la crearea de noi locuri de muncă și vom angaja noi colegi în echipă, pozițiile comerciale specifice de lucru în magazine. Planul de deschideri de magazine noi va continua pe tot parcursul anului”, transmite compania care face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Recent, Mega Image a anunțat că va aplica măririle de salariu planificate și va acorda spor suplimentar de 25% pentru fiecare zi lucrată în această perioadă, începând cu 9 martie, pentru angajații din magazine și depozite, aflați în prima linie de expunere în fața virusului.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Marile lanțuri de magazine care angajează în pandemia de Coronavirus: Kaufland, Profi, Penny și Mega Image