Lectură de 4 minute

10 Mai 2021 - Interviuri și Analize

Magazine locale pentru comenzi de produse românești: băcănii și brutării cu livrare de mâncăruri și băuturi tradiționale

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Într-o perioadă când cele mai multe afaceri fac eforturi să își fidelizeze clienții dar și să își mențină business-urile pe linia de plutire, în contextul pandemiei care a afectat diverse industrii, magazinele locale cu produse tradiționale au devenit tot mai populare. Românii s-au orientat în timpul izolării către produsele autohtone și au dat comenzi online pentru astfel de articole sau au descoperit prăvălii în propriile orașe.

Comportamentul de consum s-a schimbat odată cu izbucnirea pandemiei și a fost accelerat de perioadele de lockdown, când oamenii au fost nevoiți să caute opțiuni la magazinele frecventate în mod obișnuit. Magazinele locale au acum întâietate în fața supermarketurilor marilor retaileri internaționali, lucru care încurajează indirect afacerile locale prin creșterea vânzărilor alimentare. Totodată este mărit și consumul de produse de la branduri românești. Câteva astfel de magazine, cu produse românești locale, găsiți în materialul de mai jos.

Brutărie cu produse românești locale

Pain Plaisir produce pâine proaspătă și și-a propus să pună la vânzare produse artizanale de panificație și patiserie din ingrediente proaspete, așa cum se fac în Franța. În proces se folosesc diverse combinații pentru un portofoliu cu făină integrală de grâu, făină integrală de secară, făină de hrișcă și semințe, pâine integrală de speltă și semințe, pâine fără gluten, pâine toast. Se găsesc, în plus, și vinuri sau diverse snack-uri. În prezent sunt deschise două magazine fizice, dar se pot face și comenzi online.

Un alt magazin românesc cu produse locale este Cuptorul Brâncovenesc, care face și livrări prin parteneriate cu FoodPanda, Glovo și Bolt. Printre cele puse la vânzare se numără produse de brutărie (diverse opțiuni pentru pâine, baghete și chifle), produse de patiserie (plăcinte, fursecuri, cozonaci, pateuri, specialități) și articole de băcănie. Sunt deschise patru locații în Capitală - Orhideea, Dorobanți, Charles de Gaulle, Dristor - și una în Constanța.

În Piața Amzei din București se găsește unitatea Miez Brutărie Artizanală, un proiect care se descrie ca fiind “născut dintr-o mare pasiune pentru mâncarea tradițională, autentică. În inima lui stă pâinea artizanală pregătită după metoda străveche a dospirii îndelungi cu maia naturală.” Pentru comenzi și rezervare - cu ridicare din magazin - se poate alege dintre pâine, produse de patiserie, dulcețuri și zacuscă, produse de băcănie, vinuri și tării.

Bakeria este o brutărie artizanală, o afacere de familie care s-a axat pe producția de pâine cu maia, prăjituri de casă, cozonaci, precum și alte produse artizanale făcute din ingrediente naturale. Deși a început prin a fi un magazin de franciză, de la Mons Mellis, acum este o afacere locală românească cu propria marcă.

CITEȘTE de unde poți comanda produse tradiționale românești cu livrare

Băcănii pentru comenzi de produse tradiționale

Produsele locale de la Pofta Focului se găsesc în 26 de locații în Iași și în alte 25 de magazine partenere din țară. O afacere mică de familie de unde se pot comanda dulcețuri, zacuscă, salate și sosuri, dar și sărmăluțe sau turte de casă pentru diverse ocazii. Comenzile se fac direct pe pagina de Facebook dedicată prin mesaj privat.

Citeste si:
Eveniment Profi, dedicat producătorilor locali: intrarea este gratuită
Eveniment Profi, dedicat producătorilor locali: intrarea este gratuită

Prăvălia Penciu sprijină micii producători locali care folosesc materie primă românească și comercializează o selecție de produse precum brânzeturi și lactate, specialități din carne, conserve, dulcețuri, băuturi, produse de panificație, dar și cafele și ceaiuri. Pentru comenzi din magazinul online este necesar un cont, dar se pot vedea cele dorite și în magazinul deschis în București, în zona Iancului.

Cărnuri, prăjituri, delicatese se găsesc La Prăvălescu. Aici comanda minimă este de 200 lei și nu se percepe taxă de transport, iar livrările se fac în câteva zile din săptămână. Dacă te interesează să primești acasă chiftele, mezeluri, salate, zacuscă, brânzeturi, tarte și multe altele trebuie să scrii un mesaj pe pagină sau te poți duce direct la magazinul de pe strada Mendeleev.

Băcănia Rod se prezintă spunând că meșteșugește “cu drag produsele proprii, le completăm cu ale altor artizani culinari și le prezentăm într-un cadru modern, urban. Pe scurt, suntem cea mai bună sursă pentru cele mai savuroase preparate românești.” În gama sunt incluse dulcețuri, băuturi răcoritoare, miere, pâine, prăjituri, zacusca, conserve, murături, specialități din carne, brânzeturi și vinuri. În bucurești sunt doua locații, pe Liviu Rebreanu și pe Calea Văcărești.

VEZI alternative pentru comenzi de cozonaci de sărbători aici și aici.

Sursa foto: Facebook Miez Brutărie Artizanală

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Magazine locale pentru comenzi de produse românești: băcănii și brutării cu livrare de mâncăruri și băuturi tradiționale