Lectură de 5 minute

27 Mar 2024 - Interviuri și Analize

Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un bun vânzător. Dacă nu există cumpărător, nu există nici Laura Olaru

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Laura Olaru este antreprenoarea care a dat Constanța pentru București și a devenit un brand în rândul femeilor. Cunoscută pentru gențile sale, Laura a ales calea creației în 2012, după ce a renunțat la afacerea cu haine pe care o avea în orașul de la malul mării. ”Trebuie să fii un bun vânzător. Dacă nu există cumpărător, nu există nici Laura Olaru”, a declarat aceasta. 

Sursa foto: Victor Oancea & Stefan Ovidiu/ Laura Olaru

”A fost delicat la început, m-am lovit de necunoaștere, pentru că nu vin dintr-un domeniu de fashion neapărat. Și, bineînțeles, o altă mare problemă a fost și lipsa banilor. Dar ne-am mișcat repede pentru că a existat pasiune, iar pe picioare suntem propriu-zis de circa 7 ani. A fost greu și pentru că nu aveam toate cunoștințele necesare creării unei genți. Pornind de la idee, există tipare, există furnituri care susțin geanta, accesorii etc. Nu aveam lista completă în cap cu tot ceea ce presupune realizarea unei genți”, a declarat Laura Olaru, pentru retail.ro.

Cât despre prima geantă creată, antreprenoarea spune că ”nici măcar nu putea fi numită o geantă. Era un plic, de fapt, fără căptușeală, deoarece nu știam să o coasem”. Mai mult decât atât, Laura recunoaște că a început acest business din cauză că era o mare cheltuitoare.

”Cheltuiam foarte mult, ca noi toate, de altfel. Numai că eu începusem să sar calul la capitolele genți și pantofi. Așa cum vând acum, cumpăram înainte. Am considerat întotdeauna că accesoriul îți întregește ținuta și am zis să facem ceva în acest sens. Nu am plecat cu gândul de a veni la București să devin celebră. Cred că nici nu am realizat când s-a întâmplat, de fapt”, mai spune Olaru.

De la o mașină de cusut la un întreg atelier

Așa cum am menționat inițial, Laura s-a lovit de lipsa banilor odată ajunsă în București, iar prima geantă a fost mai degrabă un prototip, asemenea unei prime clătite în tigaia încinsă. Însă antreprenoarea nu și-a pierdut entuziasmul și a mers mai departe, bazându-se pe singura mașină de cusut de la momentul respectiv. Ulterior, a achiziționat încă una, dar și o mașină de subțiat.

În prezent, atelierul Laura Olaru numără cinci oameni și se află în zona Republica.

Citeste si:
Cocorico, din nou la târguri: ce preparate găsim la food-truck-urile Artisan by Cocorico
Cocorico, din nou la târguri: ce preparate găsim la food-truck-urile Artisan by Cocorico

”Au fost câțiva oameni de la care am furat meserie, am și externalizat producția pentru scurtă vreme. Dar cred că am fost și autodidacți, am făcut multe greșeli până am ajuns să scoatem produsul finit de astăzi. Am greșit încă de la tipar. Tu desenezi, dar nu tot ce visezi și desenezi poate fi pus și în practică”, a adăugat antreprenoarea.

Piele din Italia pentru genți românești

Laura precizează că nu s-a confruntat cu probleme serioase în pandemie și nici în vreme de inflație, pesemne că femeile nu au renunțat la micile capricii.

Antreprenoarea ia materia primă din România, dar aceasta e importată din Italia, deoarece s-a pliat mult mai bine pe pielea italienească datorită variantelor de culori.

”Nouă ne-a mers bine și în pandemie, nu facem miliarde, iar dacă facem, banii se întorc înapoi în producție. Nu e țelul meu să fac miliarde. Eu îmi doresc să fie femeile fericite și să poarte Laura Olaru”, a menționat antreprenoarea, precizând că cea mai scumpă geantă Laura Olaru este una de travel în valoare de 1.200 de lei.

Totodată, Laura precizează că o geantă poate fi realizată în maximum 7 - 8 ore, însă dacă ar fi să pornim de la desen, procesul poate dura și luni întregi.

În prezent, antreprenoarea a demarat și un parteneriat pe încălțăminte, însă aceasta nu este realizată în atelierul său de la Republica. De asemenea, Laura adaugă și că se gândește la deschiderea unui magazin fizic, însă nu are nimic concret în acest sens.

Tiparul unei femei antreprenor

Ca antreprenor, Laura susține că nu ar schimba nimic din parcursul său de până acum, nici măcar greșelile. Cât despre tiparul unei femei antreprenor, Olaru consideră că esențialul constă în curaj.

”O femeie antreprenor trebuie să fie foarte curajoasă, sinceră, dezinvoltă și să nu uite că e femeie. Să îmbrace rochii, să poarte tocuri, să poarte un ruj, cred că asta ne lipsește. După pandemie, ne-am mai transformat un pic, am devenit mai comode. Dar și eu fac parte din această categorie de femei, nu mă pot duce la atelier pe tocuri, spre exemplu”, a explicat antreprenoarea.

Nu în ultimul rând, aceasta a precizat că își dorește ca femeile care cumpără gențile gândite de ea să le poarte, să nu le uite în dulap, alături de alte accesorii.

”Vreau ca femeia care a cumpărat geanta Laura Olaru să o poarte, nu să o arunce în dulap. Iar dacă femeia nu e convinsă de modelul genții ales se poate întoarce și schimbăm modelul. Trebuie să fii un bun vânzător, dacă omul care cumpără nu există, nu există nici Laura Olaru”, a conchis antreprenoarea.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un bun vânzător. Dacă nu există cumpărător, nu există nici Laura Olaru