Lectură de 2 minute

03 Mar 2022 - Interviuri și Analize

Horia Cardoș, Agroland: Cel mai probabil, companiile din energie și sectorul agroalimentar nu vor resimți șocurile provocate de războiul din Ucraina

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Energia și sectorul agroalimentar s-ar putea număra printre industriile care nu vor resimți efectele războiului din Ucraina și vor înregistra cerere și prețuri în creștere, a declarat pentru Retail.ro Horia Cardoș, CEO-ul Agroland, care a adăugat că clienții au început să își asigure deja producția de hrană în gospodărie.

„Începând cu 24 februarie, lumea, așa cum o percepeam cu toții s-a schimbat radical. Nici nu mai contează domeniul în care o companie activează, deoarece pe termen mediu observăm o perturbare negativă a activității în aproape toate sectoarele economice. Cel mai probabil, companiile din energie și sectorul agroalimentar nu vor resimți șocurile provocate de războiul din Ucraina. Cred că cererea și prețurile în aceste sectoare vor avea parte de creșteri mari și implicit de câștiguri neobișnuite.

Prețurile la alimente sunt pe un trend ascendent și preconizăm că vor continua în această direcție și în următoarea perioadă. În ceea ce privește activitatea noastră, vedem deja un interes extrem de ridicat al clienților din magazinele tradiționale Agroland pentru a-și asigura producția de hrană în gospodărie. Noi ne aflăm în plin proces de extindere a capacității de producție și deși această tendință de creștere a prețurilor la alimente ne avantajează, ne dorim ca acest război să înceteze cât mai repede”, a declarat Horia Cardos, CEO Agroland.

Rusia a început atacul pe mai multe fronturi în Ucraina joi, 24 februarie.

Agroland Business System este grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, care deține o rețea de magazine agricole în România. Compania a raportat venituri de 233 milioane de lei în 2021, o creștere cu 23% față de 2020 și un profit net de 8,5 milioane de lei.

Agroland Business System este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 martie 2021 și se tranzacționează sub simbolul AG. Compania are o capitalizare de piață de 170 milioane de lei. Începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile AG sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piața AeRO.

Agroland Business System (BVB: AG) este o companie antreprenorială românească, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România. Compania a fost fondată în anul 2009 la Timișoara de către antreprenorul Horia Cardoș și operează o rețea de 250 de magazine specializate în vânzarea de produse pentru grădină, fermă și animale de companie. De asemenea, compania deține și platforma Avicola Mihăilești, unde produce ouă de consum și pui de o zi. Această platformă este formată din șase ferme aflate pe o suprafață de 30 de hectare în județul Giurgiu.

Citeste si:
Războiul dintre ciocolatierii Lindt și artizanii italieni a ajuns aproape de un armistițiu
Războiul dintre ciocolatierii Lindt și artizanii italieni a ajuns aproape de un armistițiu

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Horia Cardoș, Agroland: Cel mai probabil, companiile din energie și sectorul agroalimentar nu vor resimți șocurile provocate de războiul din Ucraina