Lectură de 2 minute

27 Feb 2023 - Interviuri și Analize

FOTO-REPORTAJ | Târg de mărțișor în București: ce am găsit la ediția 20 a Dichisar

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Pe 22 februarie 2023, s-a deschis Târgul Dichisar de Martie, care a reunit antreprenori și designeri de produse handmade din toată țara. Retail.ro a făcut o vizită cunoscutului târg și iată câteva impresii de la fața locului. 

Sursa foto: Retail.ro

Târgul Dichisar s-a desfășurat pe parcursul a două zile, 22 și 23 februarie 2023, urmând ca acesta să mai fie deschis și pe 4 și 5 martie, în același spațiu, pe strada Tudor Arghezi, nr. 8-10, în clădirea Unimed. De asemenea, acesta va fi deschis publicului între orele 10.00 și 19.00.

Pentru început, important de menționat este că intrarea la Dichisar nu este gratuită, ci costă 10 lei pentru toți vizitatorii.

Târgul găzduiește anual zeci de expozanți din toată țara, cu produse handmade. Printre aceștia,găsim o mare varietate de meșteșugari, cum ar fi artizani în lemn, olari, pielari, bijutieri și orfevrieri, decoratori de țesături, confecționeri de genți, de haine și producători de cosmetice naturale.

Ce mi-a plăcut la Dichisar

A fost prima mea vizită la un astfel de târg și vă las mai jos câteva dintre lucrurile care mi-au plăcut, dar și cele care nu mi-au lăsat o părere foarte bună.

În primul rând, spațiul în care este organizat evenimentul este unul luminos, mulțumită ferestrelor ample ale clădirii.

Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost selecția variată de mărțișoare, deși prețurile nu sunt tocmai accesibile pentru toate buzunarele.

Citeste si:
Mădălina Cocan, Lăptăria cu Caimac, despre rolul femeii în business: Poți rata întâlniri importante când ”mami” e ingredient de vindecare
Mădălina Cocan, Lăptăria cu Caimac, despre rolul femeii în business: Poți rata întâlniri importante când ”mami” e ingredient de vindecare

Dintre meșteșugari, m-au impresionat, în mod deosebit, Alina Ceramics (veselă și ornamente din ceramică) și Maria Paltin (designer de bijuterii din ceramică).

Ce nu mi-a plăcut la Dichisar

Dacă mai sus vă povesteam că spațiul în care a fost organizat târgul a fost unul destul de mare, acesta nu prea a făcut față aglomerației, iar atmosfera devenea ușor sufocantă. În plus, erau anumite zone cu standuri înghesuite.

Un alt aspect care m-a surprins nu tocmai plăcut a fost și prețul unei sticle de apă plată, de 0,5 litri, pentru care am plătit 7 lei.

De asemenea, așa cum menționam anterior, costul mărțișoarelor sau al produselor handmade prezente la târg nu era pentru toate buzunarele. Astfel, am găsit articole pornind de la 25 de lei.

În 2023, Dichisar a sărbătorit cea de-a 20-a ediție, fiind unul dintre cele mai mari marketplace-uri cu produse handmade din România. Prima ediție a târgului a fost organizată în urmă cu opt ani, în 2015.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  FOTO-REPORTAJ | Târg de mărțișor în București: ce am găsit la ediția 20 a Dichisar