Lectură de 2 minute

26 Mai 2022 - Interviuri și Analize

eMAG, Lidl și Kaufland, în topul celor mai doriți retaileri angajatori din România în 2022

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Retailerii eMAG, Lidl și Kaufland se numără printre cei mai doriți angajatori din România, în 2022, pe primele poziții în clasament fiind companiile Microsoft și Oracle, potrivit studiului realizat de Catalyst Solutions, în perioada decembrie 2021 – aprilie 2022 pe un eșantion de 14.691 de respondenți cu profil business, știinte sociale, inginerie și IT&C.

Pentru al doilea an consecutiv, Microsoft ocupă primul loc în topul preferințelor respondenților. Sectorul IT&C rămâne cel mai bine reprezentat în top 10, alături de companii din automotive, retaileri online și companiile din domeniul bancar.

Honeywell, Vitesco Technologies, Dedeman, Dell Technologies, British American Tabacco, Kaufland România se află printre companiile cu o evoluție semnificativă în topul Cei Mai Doriți Angajatori, ediția 2022.

Aspecte care au determinat un candidat sa renunțe la jobul anterior

În cadrul studiului au fost evaluați si factorii asociați cu decizia de a renunța la jobul anterior. Nivelul salarial reprezintă pentru 34% dintre respondenți motivul principal, alături de lipsa de oportunități profesionale oferite în cadrul companiei (28%) și faptul că organizația se îndreaptă către o direcție care nu corespunde cu obiectivele/valorile candidaților (17%).

Un aspect nou analizat în cadrul ediției din acest an a studiului Cei Mai Doriți Angajatori face referire la sistemul de muncă hybrid, online sau de la sediul companiei. În cadrul studiului, a fost analizat cum contribuie flexibilitatea oferită de companii la decizia candidaților de a aplica sau nu la joburile deschise. 40% dintre respondenți au evaluat că lipsa flexibilității cu privire la programul de lucru este un factor determinant în procesul lor de decizie. În opinia participanților, pe locul 2 se află imposibilitatea de lucra în sistem hybrid (16%), iar pe locul 3 se află faptul că jobul nu oferă posibilitatea de a lucra exclusiv în sistem online.

Obiective profesionale ale candidaților în 2022

Păstrarea unui echilibru între viața personală și cea profesională este un aspect de maximă importanță pentru candidați, fiind cel mai important obiectiv profesional în rândul acestora. Alături de atingerea unui nivel salarial superior și preocuparea pentru dezvoltare și creștere în carieră.

Rezultatele studiului Cei Mai Doriți Angajatori 2022 se bazează pe informaţiile colectate în urma unui chestionar online în perioada decembrie 2021 – aprilie 2022, pe un eșantion de 14 691 de respondenți cu studii superioare, atât juniori, cât și candidați cu experiență din toată țara, cu profil business, știinte sociale, inginerie și IT&C.

Citeste si:
Programul magazinelor Kaufland de Paște: când vor fi acestea închise
Programul magazinelor Kaufland de Paște: când vor fi acestea închise

În urma colectării datelor, informațiile prelucrate sunt centralizate sub formă de rapoarte diferențiate în funcție de interesul candidaților pentru anumite industrii, de background-ul academic și de nivelul experienței. Tipurile de rapoarte disponibile: Business, Engineering, IT&C, Retail, FMCG, Outsourcing/BPO.

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  eMAG, Lidl și Kaufland, în topul celor mai doriți retaileri angajatori din România în 2022