Lectură de 3 minute

15 Mar 2023 - Interviuri și Analize

Cum arată cele mai scumpe perechi de adidași bărbătești din lume 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Există adidași care pot ajunge să valoreze cât o mașină, o vacanță exotică sau chiar cât o casă. Pe lista celor mai scumpe încălțări bărbătești se regăsesc o parte din adidașii cu prețuri pornind de la 1,5 milioane de euro până la 8.000 de euro. Iată care sunt aceștia. 

Sursa foto: Nelson Ndongala on Unsplash

Cum arată cei mai scumpi adidași din lume

Fenomenul pantofilor sport este o afacere în plină expansiune de mulți ani, și nu doar pentru branduri sau retaileri, ci și pentru că adidașii în ediție limitată pot deveni investiții pe termen lung.

StockX, platforma de revânzare a produselor în ediție limitată, a identificat cele mai scumpe modele de adidași din lume. Iată clasamentul.

  • Nike Air Yeezy 1 (2021): 1,5 milioane de euro

Cea mai scumpă pereche de adidași s-a vândut cu 1,5 milioane de euro. Este vorba despre un model din piele neagră, mărimea 46, care a ajuns, fără îndoială, în fruntea listei celor mai scumpi adidași din lume, potrivit Esquire.com.

În spatele achiziției se află Ryan Chang, un cunoscut colecționar newyorkez de adidași. Licitația pentru această pereche de adidași a pornit de la un milion de euro.

  • Nike Air Mag Back To The Future BTTF (2016): 75.491 de euro

Mulți își vor aminti de ei ca fiind pantofii sport purtați de Marty McFly în cel de-al doilea episod al seriei Back to the Future. Cu toate acestea, puțini știu că Nike i-a conceput special pentru film în 1989.

Cert este că există doar 89 de unități ale acestui model, număr ales în cinstea anului în care a fost lansat filmul.

Citeste si:
Val de disponibilizări în 2024: cine sunt marii retaileri care renunță la angajați pentru a reduce cheltuieli
Val de disponibilizări în 2024: cine sunt marii retaileri care renunță la angajați pentru a reduce cheltuieli

  • Air Force 1 x Louis Vuitton Metallic Gold: 33.154 de euro

Colecția Louis Vuitton din primăvară-vară 2022 a fost ultima la care au fost prezentate creațiile lui Virgil Abloh pe podium. Cu câteva luni înainte de moartea sa, acesta a colaborat cu Nike pentru a concepe împreună 47 de perechi de adidași Air Force 1, inclusiv modelul Metallic Gold.

Cea mai scumpă pereche s-a vândut cu 17.800. În prezent, pot fi cumpărați cu nu mai puțin de 33.000 de euro pe site-ul Farfetch.

  • Air Jordan Kobe PE Pack Retro 8 Retro 3 (2016): 12.011 de euro

Lansarea Air Jordan Kobe a inclus cele două perechi de Air Jordan PE Lakers pe care Kobe Bryant le-a purtat în sezonul 2002/2003 al NBA. Ambele modele au partea superioară albă și detalii în nuanțe vii, inspirate de culorile oficiale ale echipei de baschet din Los Angeles.

  • Nike Dunk SB Low Paris (2002): 9.987 de euro

Modelul Nike Dunk a fost creat în 1985 ca echipament pentru baschet, dar a fost adoptat în scurt timp de comunitatea de skateri și apoi reproiectat pentru a se potrivi nevoilor noilor clienți.

  • Air Jordan 4 Retro Eminem Carhartt (2015): 8.806 de euro

Acest model de adidași, produs în colaborare cu Eminem și Carhartt, a fost lansat în 2015 pentru a sărbători cea de-a 15-a aniversare a albumului Marshall Mathers LP. Au fost produse doar 10 perechi, pe care rapperul le-a dăruit celor mai apropiați prieteni și familiei sale.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Cum arată cele mai scumpe perechi de adidași bărbătești din lume