Lectură de 6 minute

12 Nov 2021 - Interviuri și Analize

Cozi la Băncile de Alimente din Marea Britanie. Cererea de produse a crescut în ultima lună, pe fondul problemelor la nivel național și internațional

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

45% dintre Băncile pentru Alimente se pregătesc să taie pachetele cu alimente sau să îndepărteze oamenii care au nevoie de ele din cauza problemelor din aprovizionare. Majoritatea  Băncilor pentru Alimente au înregistrat cereri în creștere în ultimele săptămâni de când Creditul Universal, un sistem de beneficii al guvernului britanic destinat celor care nu au loc de muncă sau care au un venit scăzut, a fost tăiat. Băncile avertizează că urmează o iarnă „sfâșietoare”, în timp ce multe dintre acestea se confruntă cu scăderea nivelurilor stocurilor de produse, scrie The Independent.

Organizațiile au declarat pentru The Independent că sunt îngrijorate să ''strângerea'' aprovizionării cu alimente înseamnă că ar putea fi forțate să îndepărteze familiile înfometate în lunile următoare.

Spre exemplu, Banca pentru Alimente din East Kilbride, un oraș din Scoția, spune că familiile greu încercate se confruntă cu „triple lovituri” asupra finanțelor, scrie Daily record. Pe de altă parte, organizația de caritate Loves and Fishes se teme că cererea va continua să crească pe măsură ce ne apropiem de perioada festivă.

Crește cererea de alimente de Crăciun

Organizația spune că în ultimele două luni cererea pentru pachete alimentare de urgență a crescut deja cu aproximativ 10% comparativ cu lunile anterioare. Dacă înainte împărțeau oamenilor aproximativ 80-90 de pachete pe săptămână, acum au ajuns la peste o sută, iar câte cinci familii noi ajung la organizația de caritate în fiecare săptămână. Mai mult, odată cu apropierea perioadei festive, ei se tem că cererea va fi tot mai crescută.

Peste 200 de familii au fost sprijinite de Loves and Fishes în perioada festivă de anul trecut, iar organizația de caritate înregistrează deja o creștere a recomandărilor de la alte agenții, inclusiv departamentul local de asistență socială.

„Familiile trebuie să ia decizii foarte dificile pentru a ajunge la capăt și va deveni mai greu. Ne așteptăm la o creștere semnificativă de Crăciun. Există o triplă cauză pe moment- reducerea creșterii creditului universal de 20 de lire sterline, creșterea semnificativă a costurilor cu combustibilul, care acum încep să afecteze și creșterea asigurărilor naționale, iar afectate vor fi și persoanele cu venituri mici.

Acest Crăciun ar putea fi greu, mai ales dacă este o iarnă cu adevărat aspră. Familiile obișnuite cu creditul universal suplimentar de 20 de lire sterline, de exemplu, s-ar putea confrunta cu decizia dificilă de a alege între a-și hrăni familiile și a încălzi casa. Nu vedem încă efectul imediat al reducerii Creditului Universal, aș spune, dar cererea va crește cu siguranță pe termen scurt, mediu și lung. Dar lucrăm cu agenții partenere și vom lucra cu oricine pentru a ne asigura că oamenii primesc sprijinul de care au nevoie și sunt bucuroși să îi ajute pe cei care au cea mai mare nevoie de noi, în special în momentele dificile'', a declarat președintele organizației, Dominic Everett pentru Lanarkshire Live.

Organizația a început să pregătească deja pâine și pește pentru a servi de perioada festivă și caută nu doar donații de alimente pentru pachete, ci și persoane care să doneze jucării pentru a se asigura că fiecare copil primește un cadou de Crăciun. Pachetele includ, de obicei, câteva bunătăți și ornamente suplimentare.

Citeste si:
Importatorul de spirtoase B.D.G. Import aduce în România brandul William Grant & Sons
Importatorul de spirtoase B.D.G. Import aduce în România brandul William Grant & Sons

Banca de Alimente, care are sediul în Singer Road din EK, a lansat recent o cerere de ajutor după ce rafturile au rămas goale și au fost copleșiți de cererea comunității, odată cu tăierea ajutorului social. Cine dorește să susțină organziația Loves and Foshes poate accesa pagina și site-ul lor de Facebook, unde poate găsi detalii precum punctele de predare și orele de deschidere pentru colectarea coletelor, precum și detalii de contact. Pagina de Faceboo include, de asemenea, un link către o listă de dorințe a Amazon de unde pot fi comandate aticole de care organizația de caritate are cea mai mare nevoie, care sunt apoi livrate oamenilor.

Scăderi de alimente în Băncile din Marea Britanie

Băncile alimentare din Marea Britanie se pot confrunta cu o lipsă de aprovizionare în această iarnă din cauza unei multitudini de probleme, dar unii din Cambridgeshire sunt încrezători că nu va fi cazul. Aprovizionarea pe care o pot primi băncile alimentare a fost pusă sub semnul întrebării din cauza temerilor că nu vor fi suficiente alimente pentru familiile care au cea mai mare nevoie în sezonul de iarnă, potrivit publicației Ely Standard.

Ely Food Bank, o Bancă care are 50 de voluntari, este una dintre Băncile care au înregistrat o scădere a cererii de alimente în acest an, deși este contextul sanitar al pandemiei de COVID-19, a lipsei de șoferi de vehicule grele, problemele legat de Brexit și acum reducerea creditului universal.

„Ceea ce vedem și economia este că donatorii au dat mai puțin și asta a fost destul de substanțial. Dăm mai mult decât am primit, ceea ce este neobișnuit. De obicei, oferta este mult mai mare decât cererea”, a spus Cathy Wright, manager de proiect la Ely Food Bank.

Anul trecut, Ely Food Bank a hrănit 3.936 de persoane între aprilie și octombrie, o creștere de aproape 1.500 de persoane față de aceeași perioadă a acestui an. De asemenea, a înregistrat o scădere a numărului de donatori în timpul a ceea ce Cathy Wright consideră că este „una dintre cele mai dificile perioade” cu care se confruntă Banca pentru Alimente.

„Este mai mult decât mâncarea cea de care oamenii au nevoie. Cererea este în creștere, dar cred că suntem în punctul culminant al acesteia. Oamenii pot crede că nu își permit să dea băncii de alimente. O doamnă donează acum o dată pe săptămână, în timp ce înainte venea de la șase până la opt ori”, a spus Cathy Wright.

Chatteris Food Bank, care lucrează în parteneriat cu filiala Ely, a cunoscut o tendință similară în martie 2020. În comitatul Cambridgeshire, regiunea East, Anglia, a existat o cerere în creștere în fiecare an și a făcut apel pe rețelele de socializare și la parteneri atunci când au avut lipsuri de alimente. Dar intenționează să colecteze suficiente articole pentru aproximativ 300 de coșuri care urmează să fie livrate în acest Crăciun.

„În ultimul an, am hrănit 2.583 de oameni timp de o săptămână fiecare, o creștere de 45% față de 2019-2020 și mai mult de dublu față de numărul de copii. Dăm cutii cu fructe, legume și ouă tuturor celor care primesc un pachet cu durată lungă de viață, pentru care banca alimentară îl plătește și costă peste 7.000 de lire sterline pe an'', a spus Adrienne Dunn, managerul de proiect al Băncii pentru Alimente,

Dimensiunea pachetelor cu alimente poate fi mai limitată în această iarnă, cu o ofertă mai mică la cerere mare.

„Există o mulțime de oameni îngrijorați care caută o soluție rapidă și trebuie să arătăm că ne putem adapta nevoilor oamenilor. Dar provocarea este una care poate fi atinsă. Ne întoarcem la oameni care primesc mâncare în valoare de trei până la patru zile, dar sunt încrezător că putem reuși acest lucru”, a spus Cathy.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Cozi la Băncile de Alimente din Marea Britanie. Cererea de produse a crescut în ultima lună, pe fondul problemelor la nivel național și internațional