Lectură de 2 minute

30 Mar 2020 - Interviuri și Analize

Carmen Petcu, director general De'Longhi România: Este esențial să asigurăm funcționarea producției și să răspundem cerințelor clienților

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Cele două fabrici de electrocasnice ale De’Longhi în România, din Cluj și Salonta, lucrează în continuare în timpul pandemiei de COVID-19, deși resimt impact măsurilor impuse în toate țările referitor la aprovizionare și funcționarea retailerilor, a declarat Carmen Petcu, director general De'Longhi România.

„Pentru noi, în acest moment, este esențial, prioritar, să asigurăm funcționarea producției - cu toate exigențele suplimentare de igienă și securitate pentru oameni - și să răspundem cerințelor clienților noștri”, a spus Carmen Petcu.

În unitățile de producție din Cluj și Salonta lucrează, în continuare toți angajații companiei.

„E greu de crezut că sunt industrii sau companii care pot spune în momentul de față că nu sunt afectate de evoluția dramatică a contextului social și economic la nivel european și mondial. În ceea ce ne privește, resimțim impactul măsurilor impuse peste tot privind restricționarea funcționării retailerilor, a spațiilor comerciale; mașinile de cafea fabricate la Cluj pleacă în întreaga lume și, prin urmare, trebuie să ne adaptăm rapid unei largi diversități de situații”, a explicat Carmen Petcu.

O altă problemă care afectează funcționarea fabricilor din România este reprezentată de restricțiile impuse transporturilor europene din cauza răspândirii pandemiei de COVID-19.

„În amonte, evident că am fost și suntem sub presiunea menținerii aprovizionării cu componente, fiind dependenți de funcționarea diferiților noștri furnizori mai întâi din China, și acum, în martie, din țările Europei, afectate de evoluția dramatică a COVID-19. Transporturile transeuropene se desfășoară cu dificultate în această perioadă, sperăm să se stabilizeze culoarele de transfer care să scurteze timpul de tranzit”, a adăugat Petcu.

Grupul De’Longhi proiectează, fabrică și distribuie aparate de preparare a cafelei, aparate de gătit, aparate de aer condiționat și radiatoare, precum și aparate de îngrijire a domiciliului. În 2018, compania avea o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei și 2.170 de angajați, potrivit Confidas.ro. La începutul acestui an, Grupul De'Longhi a cumpărat un nou centru de producție în România, în localitatea Mădăras, județul Bihor.

Citeste si:
Auchan a dat startul reducerilor de primăvară: ce produse găsești la ofertă și până când sunt disponibile 
Auchan a dat startul reducerilor de primăvară: ce produse găsești la ofertă și până când sunt disponibile 
Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Carmen Petcu, director general De'Longhi România: Este esențial să asigurăm funcționarea producției și să răspundem cerințelor clienților