Lectură de 4 minute

09 Feb 2024 - Interviuri și Analize

Cadouri de Sfântul Valentin și Dragobete: de unde puteți cumpăra ciocolată pentru persoana iubită

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

A sosit februarie, luna iubirii È™i a goanei după cadouri pentru parteneri (urmează martie, dar aici e vorba mai mult despre femei). Ca să vă ajutăm puÈ›in în alegeri, iată o listă scurtă cu locuri din care puteÈ›i cumpăra cadouri, în special, ciocolată, pentru persoana iubită. 

Sursa foto: unsplash.com

Leonidas, producătorul È™i distribuitorul de ciocolată belgiană, vine cu câteva modele gândite special pentru Dragobete È™i Ziua ÎndrăgostiÈ›ilor.

De Ziua ÎndrăgostiÈ›ilor puteÈ›i alege o cutie în formă de inimă, de catifea, de metal, din carton de calitate cu un print tematic sau poate un cadou complet, pentru amândoi, cu praline È™i vin sau prosecco.

Cu preÈ›uri pornind de la 20 de lei puteÈ›i alege din gama Leonidas pentru a vă ”îndulci” partenerul sau partenera.

În aceeaÈ™i tematică, È™i Chocolissimo, brandul cu ciocolată elveÈ›iană, vine cu binecunoscuta telegramă din ciocolată cu mesajul Mă topesc după tine în plic cu inimă, la preÈ›ul 125,89 de lei.

De asemenea, de la Chocolate Delice, ciocolaterie artizanală, puteÈ›i alege din seria de bomboane care alcătuiesc gama de Ziua ÎndrăgostiÈ›ilor pentru anul acesta. Cu preÈ›uri pornind de la 15 lei pentru o tabletă cu mesajul I miss you, până la „buchete„ de bomboane la 275 de lei.

TotuÈ™i, în cazul în care timpul nu vă mai ajută, iar retailerii vă sunt mai la îndemână, să È™tiÈ›i că aveÈ›i de unde alege.

Spre exemplu, în Carrefour, găsiÈ›i flori, bomboane sau chiar gogoÈ™i în formă de inimă pentru Ziua ÎndrăgostiÈ›ilor. Lalele la 14,99 lei, bomboane Ferrero la 18,99 lei È™i torturi ”inimioară” de la 34,99 lei sunt disponibile în magazinele Carrefour sau în online.

Citeste si:
Carrefour a deschis cel de-al 57-lea hipermarket din țară
Carrefour a deschis cel de-al 57-lea hipermarket din țară

Kaufland este un alt retailer care s-a pregătit pentru Ziua ÎndrăgostiÈ›ilor. Pe lângă bomboane, în magazinele Kaufland, la standurile dedicate, găsiÈ›i È™i seturi TESORI D'ORIENTE, de la 54,99 de lei, sau pijamale pentru femei/bărbaÈ›i de la 64,99 de lei. Alături de acestea, vin È™i pernele decorative în formă de inimă.

În aceeaÈ™i notă vestimentară, Lidl propune inclusiv cămăși de noapte din satin, la 29,99 de lei, dar È™i pături cu inimioare, de la 34,99 de lei. Totodată, alături de pralinele în formă de inimă, discounterul vine È™i cu un vin frizant, de la 17,99 de lei.

Tot pe vin È™i bomboane se bazează È™i Auchan, propunând cutii de praline de la 11,90 de lei È™i diverse sortimente de vin cu preÈ›uri pornind de la 12,99 de lei.

În ciuda creÈ™terii generale a cheltuielilor È™i a preÈ›urilor în ultimul an, românii par să-È™i păstreze relativ constant bugetul pentru cadourile de Ziua ÎndrăgostiÈ›ilor. Aproape două treimi dintre participanÈ›i au indicat că bugetul lor este la fel ca în anii precedenÈ›i, în timp ce un procent semnificativ, de aproximativ 18%, sunt dispuÈ™i să aloce un buget mai mare.

Atât femeile, cât È™i bărbaÈ›ii intenÈ›ionează să aloce, în cea mai mare parte, un buget între 100-250 lei (69%), urmat de un buget de până în 100 de lei (47%), o abordare pragmatică sau posibil o preferință pentru gesturile simple È™i simbolice. O parte semnificativă dintre aceÈ™tia (28%) sunt dispuÈ™i chiar la un buget între 250-500 lei.

Totodată, studiul arată că, deÈ™i cadourile foarte scumpe nu sunt cele mai populare, aproximativ de 2 ori mai mulÈ›i bărbaÈ›i decât femei intenÈ›ionează să cumpere un cadou cu o valoare cuprinsă între 500-800 lei.

DeÈ™i au poate mai puÈ›ine resurse, cei din GeneraÈ›ia Z (18-24) È™i Millennials (25-40) sunt cei mai hotărâÈ›i să nu aibă nicio limită de buget pentru Ziua ÎndrăgostiÈ›ilor (17%).

Cuplurile aflate în relaÈ›ii tind să cheltuiască mai mult în categoria până în 100 lei (28%) față de cuplurile căsătorite (21%). De asemenea, deÈ™i persoanele căsătorite au o probabilitate mai mare de a nu sărbători (12%) comparativ cu cei aflaÈ›i în relaÈ›ii (4%), sunt mai înclinaÈ›i să aloce un buget între 250 - 500 lei.

Tinerii È™i persoanele în relaÈ›ii par să fie mai deschiÈ™i la cheltuieli mai mici sau fără limite de buget, având posibil o abordare mai spontană sau una prin care să impresioneze. Comparativ cu adulÈ›ii È™i persoanele căsătorite, care tind să fie mai reÈ›inuÈ›i sau să opteze pentru a nu sărbători, având o abordare mai pragmatică.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri È™i Analize /  Cadouri de Sfântul Valentin È™i Dragobete: de unde puteÈ›i cumpăra ciocolată pentru persoana iubită