Lectură de 4 minute

09 Feb 2024 - Interviuri și Analize

Cadouri de Sfântul Valentin și Dragobete: de unde puteți cumpăra ciocolată pentru persoana iubită

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

A sosit februarie, luna iubirii și a goanei după cadouri pentru parteneri (urmează martie, dar aici e vorba mai mult despre femei). Ca să vă ajutăm puțin în alegeri, iată o listă scurtă cu locuri din care puteți cumpăra cadouri, în special, ciocolată, pentru persoana iubită. 

Sursa foto: unsplash.com

Leonidas, producătorul și distribuitorul de ciocolată belgiană, vine cu câteva modele gândite special pentru Dragobete și Ziua Îndrăgostiților.

De Ziua Îndrăgostiților puteți alege o cutie în formă de inimă, de catifea, de metal, din carton de calitate cu un print tematic sau poate un cadou complet, pentru amândoi, cu praline și vin sau prosecco.

Cu prețuri pornind de la 20 de lei puteți alege din gama Leonidas pentru a vă ”îndulci” partenerul sau partenera.

În aceeași tematică, și Chocolissimo, brandul cu ciocolată elvețiană, vine cu binecunoscuta telegramă din ciocolată cu mesajul Mă topesc după tine în plic cu inimă, la prețul 125,89 de lei.

De asemenea, de la Chocolate Delice, ciocolaterie artizanală, puteți alege din seria de bomboane care alcătuiesc gama de Ziua Îndrăgostiților pentru anul acesta. Cu prețuri pornind de la 15 lei pentru o tabletă cu mesajul I miss you, până la „buchete„ de bomboane la 275 de lei.

Totuși, în cazul în care timpul nu vă mai ajută, iar retailerii vă sunt mai la îndemână, să știți că aveți de unde alege.

Spre exemplu, în Carrefour, găsiți flori, bomboane sau chiar gogoși în formă de inimă pentru Ziua Îndrăgostiților. Lalele la 14,99 lei, bomboane Ferrero la 18,99 lei și torturi ”inimioară” de la 34,99 lei sunt disponibile în magazinele Carrefour sau în online.

Citeste si:
Carrefour închide aproape 100 de magazine din Polonia și concediază 900 de oameni
Carrefour închide aproape 100 de magazine din Polonia și concediază 900 de oameni

Kaufland este un alt retailer care s-a pregătit pentru Ziua Îndrăgostiților. Pe lângă bomboane, în magazinele Kaufland, la standurile dedicate, găsiți și seturi TESORI D'ORIENTE, de la 54,99 de lei, sau pijamale pentru femei/bărbați de la 64,99 de lei. Alături de acestea, vin și pernele decorative în formă de inimă.

În aceeași notă vestimentară, Lidl propune inclusiv cămăși de noapte din satin, la 29,99 de lei, dar și pături cu inimioare, de la 34,99 de lei. Totodată, alături de pralinele în formă de inimă, discounterul vine și cu un vin frizant, de la 17,99 de lei.

Tot pe vin și bomboane se bazează și Auchan, propunând cutii de praline de la 11,90 de lei și diverse sortimente de vin cu prețuri pornind de la 12,99 de lei.

În ciuda creșterii generale a cheltuielilor și a prețurilor în ultimul an, românii par să-și păstreze relativ constant bugetul pentru cadourile de Ziua Îndrăgostiților. Aproape două treimi dintre participanți au indicat că bugetul lor este la fel ca în anii precedenți, în timp ce un procent semnificativ, de aproximativ 18%, sunt dispuși să aloce un buget mai mare.

Atât femeile, cât și bărbații intenționează să aloce, în cea mai mare parte, un buget între 100-250 lei (69%), urmat de un buget de până în 100 de lei (47%), o abordare pragmatică sau posibil o preferință pentru gesturile simple și simbolice. O parte semnificativă dintre aceștia (28%) sunt dispuși chiar la un buget între 250-500 lei.

Totodată, studiul arată că, deși cadourile foarte scumpe nu sunt cele mai populare, aproximativ de 2 ori mai mulți bărbați decât femei intenționează să cumpere un cadou cu o valoare cuprinsă între 500-800 lei.

Deși au poate mai puține resurse, cei din Generația Z (18-24) și Millennials (25-40) sunt cei mai hotărâți să nu aibă nicio limită de buget pentru Ziua Îndrăgostiților (17%).

Cuplurile aflate în relații tind să cheltuiască mai mult în categoria până în 100 lei (28%) față de cuplurile căsătorite (21%). De asemenea, deși persoanele căsătorite au o probabilitate mai mare de a nu sărbători (12%) comparativ cu cei aflați în relații (4%), sunt mai înclinați să aloce un buget între 250 - 500 lei.

Tinerii și persoanele în relații par să fie mai deschiși la cheltuieli mai mici sau fără limite de buget, având posibil o abordare mai spontană sau una prin care să impresioneze. Comparativ cu adulții și persoanele căsătorite, care tind să fie mai reținuți sau să opteze pentru a nu sărbători, având o abordare mai pragmatică.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Cadouri de Sfântul Valentin și Dragobete: de unde puteți cumpăra ciocolată pentru persoana iubită