Lectură de 5 minute

30 Nov 2021 - Interviuri și Analize

Brazi și decorațiuni de Crăciun: cât costă și în ce magazine se găsesc

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Sărbătorile de iarnă nu ar fi aceleași dacă nu ar exista brazi și decorațiuni care să ne inducă în atmosfera specifică. În cazul în care nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a căuta ornamentele și decorațiunile de Crăciun, Retail.ro a realizat o listă cu cinci produse decorative de care avem nevoie în perioada Sărbătorilor (brad, suport de brad, beteală, globuri și instalație electrică) și ne-am gândit să îți sugerăm câteva variante de magazine spre care te poți orienta pentru a face cumpărăturile: Leroy Merlin, Dedeman, Hornbach, Vivre, Bonami, Jysk, Carrefour și Auchan.

Principalul obiect pe care îl avem în vedere și care este trecut pe lista fiecăruia în perioada Sărbătorilor de iarnă este bradul, iar în funcție de preferințe, oamenii aleg fie brad natural, fie brad artificial.

Astfel, un brad artificial Canadian de 180 cm la Dedeman poate fi găsit la prețul de aproximativ 140 de lei, în timp ce pentru un brad artificial la 180 cm de la Leroy Merlin un român ar plăti 383 de lei. Clienții ar ajunge să plătească la Hornbach pentru un brad artificial verde, cu vârfuri albe, de aceeași înățime suma de 549 de lei.

Dacă aveți bugete mai mici pentru bradul de Crăciun, la Dedeman prețurile încep de la 59 de lei, pentru un brad de 120 de centimetri. La Leroy Merlin găsiți și brazi mici din plastic de pus pe birou, care costă de la 10 lei. Și la Hornbach găsiți brazi artificiali la prețul de 50 de lei.

Pentru un brad artificial de 180 cm la Bonami, un român ar scoate din buzunar aproximativ 600 de lei, în timp ce un brad artificial de Crăciun la Vivre la 180 cm poate fi cumpărat cu 293 de lei. La Jysk, brazii artificiali de 180 cm se găsesc la 300 de lei.

Și retailerii alimentari s-au pregătit cu oferte de Crăciun, iar brazii artificiali fac parte din colecție. Un brad artifical de 180 cm la Carrefour costă 649 de lei, în timp ce la Auchan se găsește la suma de 290 de lei. Pentru brazi de înălțimi mai mici, prețurile coboară și ajungă chiar și la 25 de lei, pentru cei de 80 de centimetri.

Suport de brad

Un suport de brad cu trei picioare din metal în Leroy Merlin poate fi cumpărat la prețul de 20 de lei, în timp ce Dedeman are un suport metalic pentru brad la suma de 32 de lei. La Bonami același suport metalic este 164 de lei, iar la Vivre poate fi cumpărat cu 135 de lei. Clienții pot lua din Hornbach un suport metalic pentru brad cu 60 de lei, în timp ce la Jysk un suport metalic cu patru picioare ajunge la suma de 64 de lei.

La Carrefour un suport metalic pentru brad este 70 de lei, iar la Auchan un suport de brad este 10 lei.

Citeste si:
Cine iubește mai mult Crăciunul: topul țărilor care au cheltuit cel mai mult pe cadouri, brazi și decorațiuni
Cine iubește mai mult Crăciunul: topul țărilor care au cheltuit cel mai mult pe cadouri, brazi și decorațiuni

Decorațiuni de Crăciun

Nici decorațiunile de Crăciun nu lipsesc din ofertele retailerilor, globurile fiind printre cele mai căutate și cele mai apreciate.

Un set de 24 de globuri albe de Crăciun la Dedeman costă aproximativ 14 lei, în timp ce la Leroy Merlin, un set compus din 33 de globuri albe costă 45 de lei. Clienții pot cumpăra de la Bonami un set de 30 de globuri de culoare argintie la suma de 74 de lei.

Vivre, retailer online de mobilier și decorațiuni, are o secțiune dedicată ofertelor de Crăciun, astfel încât un set de 30 de globuri bleumarin poate fi cumpărat cu 45 de lei.

JYSK, retailerul scandinav de mobilier și produse pentru casă, are o tradiție în ceea ce privește decorațiunile pentru Crăciun. În colecția Jysk de anul acesta predomină culoarea roșie. Din colecția de Crăciun face parte și ediția limitată Nordic Mood, care îmbină tradiția și natura. Pentru un set de 26 de globuri în trei culori la Jysk, un român scoate din buzunar suma de 20 de lei, în timp ce pentru un set de 24 de globuri la Hornach, un client plătește suma de 20 de lei.

Retailerii alimentari și-au pregătit și ei magazinele cu diverse decorațiuni de Crăciun. Astfel, Carrefour a pus la vânzare un set de 20 de globuri rotunde la suma de 7 lei, în timp ce Auchan are un set de 20 de globuri albe la suma de 10 lei.

Beteală și instalație electrică

Beteala de Crăciun este și ea la mare căutare, fiind nelipsită din pomul de Crăciun. Astfel, la Dedeman o beteală roșie de doi metri costă aproximativ cinci lei, în timp ce Hornbach vinde beteală la un metru la suma de 15 lei.

La Leroy Merlin o beteală albă de brad de doi metri costă aproximativ nouă lei, iar la Vivre, aceeași beteală poate fi cumpărată cu cinci lei mai mult. La Carrefour clienții pot găsi o beteală la doi metri cu șapte lei, în timp ce Auchan are beteală verde de doi metri la suma de 11 lei.

Bonami are prețuri mai ridicate, astfel încât pentru o beteală de 180 cm un client va plăti 26 de lei.

Instalația electrică este una dintre decorațiunile nelipsite din casele românilor de Crăciun. Retailerii și-au pregătit stocurile și oferă o selecție variată de instalații electrice.

Astfel, o instalație electrică cu 200 de LED-uri la Leroy Merlin poate fi găsită la prețul de 33 de lei, în timp ce la Hornbach o instalație cu tot atâtea LED-uri poate fi găsită la 109 lei. La același preț poate fi găsită și instalația electrică cu același număr de LED-uri de la Dedeman.

Mai mult, românii pot cumpăra de la Carrefour o instalație electrică cu 200 de lumini la prețul de 32 de lei, în timp ce la Auchan ar trebui să cheltuie cu patru lei mai mult pentru același tip de instalație, cu același număr de LED-uri.

La Jysk o instalație electrică de Crăciun cu 100 de LED-uri costă 35 de lei, în timp ce la Bonami, o instalație cu același număr de LED-uri costă 29 de lei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Brazi și decorațiuni de Crăciun: cât costă și în ce magazine se găsesc