Lectură de un minut

03 Oct 2017 - Evenimente

Campania JYSK de impadurire incepe in Dambovita

Abonează-te pe  

Compania daneza JYSK demareaza anul acesta un nou proiect de responsabilitate sociala, astfel ca alaturi de initiativa nationala de impadurire Plantam fapte bune in Romania, JYSK va planta o padure. Sub deviza „Padurea JYSK – inceputul unei traditii” campania va fi demarata in data de 18 noiembrie, in Sotanga din judetul Dambovita.

 

Primele 6 hectare vor fi impadurite exclusiv prin implicarea companiei atat financiar, cat si cu voluntari. Prin aceasta campanie, JYSK isi propune impadurirea, in urmatorii ani, a unei suprafete de cateva zeci de hectare, alaturi de „Plantam fapte bune in Romania”.

Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania a declarat: 18 noiembrie este o zi pe care o asteptam cu nerabdare, pentru ca este ziua in care va lua nastere Padurea JYSK. Aproximativ 20% din efectul de sera este cauzat de defrisarile si incendiile de padure care au dus la scaderea terenului impadurit in toata lumea. De aceea, in cadrul grupulului JYSK Nordic a existat o preocupare constanta pentru folosirea unor materii prime prietenoase cu mediul si pentru pastrarea zonelor impadurite. De exemplu, mobilierului de gradina din lemn, una dintre cele mai importante categorii de produse din gama noastra, este in proportie de 80% certificat FSC. Aceasta certificare atesta faptul ca mobilierul provine din paduri in care nu se taie mai mult lemn decat se poate reproduce in mod natural. Mergem mai departe si sustinem plantarea primei paduri JYSK din lume, in localitatea Sotanga din judetul Dambovita”.

12.500 de puieti de plop alb vor fi plantati pe o fosta halda de carbune ce masoara 5 hectare, iar 7.500 de puieti de salcam vor prinde radacini pe un teren cu sol saracacios, bogat in pietris, care prin impadurire poate fi valorificat.

Voluntarii interesati sa participe la activitatile din 18 noiembrie, se pot inscrie pe site aici. Participantii primesc in urma activitatii de plantare sau de organizare o diploma Green Endorsement, recunoscuta in CV de peste 30 de companii de renume.

Sursa comunicat presa

Citeste si:
Un nou magazin deschis de JYSK, primul din orașul Alba Iulia. Retailerul ajunge la 96 de unități în rețeaua românească
Un nou magazin deschis de JYSK, primul din orașul Alba Iulia. Retailerul ajunge la 96 de unități în rețeaua românească
Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Campania JYSK de impadurire incepe in Dambovita