Lectură de un minut

04 Feb 2020 - Evenimente

Kaufland Romania a investit jumatate de milion de euro in ONG-uri mici

Abonează-te pe  

491.018 euro, 164 de proiecte finantate, 57.234 de vieti schimbate - acestea sunt principalele rezultate dupa prima editie Start ONG, cel mai prietenos program de finantare dedicat ONG-urilor mici sau a celor aflate la inceput de drum, lansat in martie 2019 de Kaufland Romania si implementat de Asociatia Act for Tomorrow.

Programul Start ONG a fost conceput pentru a oferi sprijin financiar ONG-urilor mici sau recent infiintate, din intreaga tara, dar si institutiilor publice din sfere precum educatia (gradinite, scoli) si cu rol social (cantine publice, centrele pentru persoane varstnice si copii), pentru a derula proiecte cu impact pozitiv in domeniile educatie, mediu, sanatate, social si cultura.

Cele 164 de proiecte au reusit sa schimbe comunitatile din 36 de judete si Bucuresti. Rezumat in cifre, primul an de StartONG arata astfel:

  • 491.018 de euro finantare acordata;
  • 164 de proiecte finantate, in domeniile educatie, mediu, sanatate, social si cultura, care s-au desfasurat in 36 judete si Bucuresti;
  • 137 de ONG-uri, 26 de scoli si 1 institutie neguvernamentala castigatori program;
  • 57.234 de beneficiari directi, in special elevi, tineri, copii proveniti din grupuri vulnerabile;
  • 123.929 de beneficiari indirecti;
  • 863 activitati derulate in cadrul proiectelor;
  • 1.691 de voluntari implicati in implimentarea proiectelor;
  • 3.916.764 de persoane la care programul si proiectele realizate au ajuns in mediul online

Finantarea este o componenta vitala pentru organizatiile nonguvernamentale, in lipsa careia acestea nu pot dezvolta proiecte care sa adreseze problemele comunitare. Prin programul Start ONG ne-am propus sa oferim ONG-urilor aflate la inceput de drum cel mai prietenos mecanism de finantare, prin care sa le sprijinim sa dezvolte noi proiecte si astfel sa isi indeplineasca misiunea. Rezultatele si impactul celor 164 de proiecte finantate ne-au depasit asteptarile initiale si ne motiveaza sa continuam acest program care, pe langa faptul ca isi aduce aportul la dezvoltarea sectorului nonguvernamental, schimba comunitatile la firul ierbii, acolo unde oamenii au cea mai mare nevoie de sprijin”, a declarat Andrei Cosuleanu, Presedinte Act For Tomorrow

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Kaufland Romania a investit jumatate de milion de euro in ONG-uri mici