Lectură de 2 minute

31 Mai 2019 - Evenimente

Lidl si World Vision Romania extind programul Paine si Maine in Bontida

Abonează-te pe  

Programul are ca scop principal atragerea copiilor la scoala prin oferirea unei mese calde, chiar in cadrul unitatii de invatamant. Totodata, pentru imbunatatirea rezultatelor la invatatura, dupa terminarea orelor de curs, cei mici se bucura si de un program after school. Programul „Paine si Maine” este implementat in scoala din Bontida, in cadrul acestuia fiind inscrisi 25 de elevi.

Educatia ocupa un rol fundamental in functionarea si dezvoltarea unei societati durabile. De aceea, Lidl, prin demersurile sale de responsabilitate sociala, sustine constant proiecte prin care faciliteaza accesul la educatie de calitate pentru toti copiii, indiferent de categoria sociala din care fac parte. Programul „Paine si Maine” este unul dintre aceste proiecte, sprijinit de Lidl Romania inca de la debutul sau, in 2016 si si propune sa contribuie la reducerea abandonului scolar inregistrat in tara noastra, in mediul rural.

Conform unui studiu demarat de World Vision Romania, media abandonului scolar a depasit 19% in tara noastra, in timp ce media europeana este de 11%. Mai mult, 51% dintre copiii din tara traiesc cu riscul saraciei, 34% dintre acestia traind in saracie extrema.

Pentru a contribui la ameliorarea acestor statistici, Lidl impreuna cu World Vision au extins programul „Paine si Maine” si la scoala din Bontida. De program beneficiaza 25 de copii, cu diverse vulnerabilitati, cu varste cuprinse intre 7 si 9 ani, din clasele 0, I si a II-a, incepand cu anul scolar curent. Acestia primesc zilnic o masa de pranz calda, contribuind astfel la imbunatatirea rezultatelor scolare si participa la un program de after school prin care, dupa ore, sunt ajutati de cadrele didactice sa isi faca temele si sa afle informatii noi, complementare notiunilor prezentate la cursuri. Copiii au posibilitatea sa participe si la alte activitati educationale care ii ajuta sa devina mai comunicativi, mai sociabili, curajosi si curiosi, cum ar fi vizionarea filmelor educative, jocuri instructiv-educative sau activitati in aer liber.

Pentru a sustine rezultatele programului si in timpul vacantei de vara, pe perioada acesteia Lidl doneaza pachete alimentare ce asigura nutritia corespunzatoare a copiilor, iar activitatile educationale continua in cadrul unei Scoli de Vara.

Extinderea programului „Paine si Maine” nu este singurul demers pe care Lidl l-a facut in cadrul scolii gimnaziale din Bontida. In 2017, a investit 70.000 de euro in modernizarea scolii, prin dotarea claselor cu mobilier, amenajarea terenului de sport si a curtii institutiei de invatamant, dar si in constructia unui pavilion in care profesorii sa poata desfasura ore in aer liber.

Comunitatea din Bontida este una de care noi suntem foarte atasati, pentru ca, in ultimele doua veri ne-a primit cu bratele deschise in calitate de partener strategic al Electric Castle. Dar pentru ca in fiecare an ne-am dorit sa ne implicam in viata comunitatii de aici si in afara saptamanii de festival, incepand cu 2017 si pana acum, am facut demersuri pentru a avea un impact pozitiv in Bontida. Ne bucuram ca am putut contribui la sansa unei educatii de calitate pentru copiii din localitate, nu doar prin modernizarea scolii, ci si prin includerea in programul Paine si Maine, un demers cu rezultate extrem de bune in comunitatile in care a fost implementat”, a spus Cristina Hanganu, Director de Comunicare si CSR Lidl Romania.

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Lidl si World Vision Romania extind programul Paine si Maine in Bontida