Lectură de un minut

31 Jan 2018 - Evenimente

Lidl Romania obtine certificarea pentru sistemul de management al energiei

Abonează-te pe  

Lidl Romania obtine certificarea ISO 50001 - cel mai inalt standard international de management al energiei - standard atribuit de catre organismul de certificare DEKRA Certification GmbH. Acesta a fost oferit tuturor celor 4 centre logistice si 219 magazine ale retailerului.

Lidl Romania a primit atestarea performantei sale in cresterea eficientei energetice, prin certificarea ISO 50001, in urma investitiilor continue in constructii sustenabile, cu un impact redus asupra mediului.

Printre actiunile de economisire a energiei electrice implementate se mentioneaza:

  • utilizarea unor lazi frigorifice mai performante din punct de vedere energetic in magazine (AHT-Miami)
  • inlocuirea spoturilor cu halogen, cu spoturi LED in 105 dintre magazinele Lidl
  • inlocuirea iluminatului T5 cu LED, in interiorul si exteriorul depozitului Chiajna.

Ionut Vasiu, Director Departament Central Imobiliare a declarat:In strategia noastra locala de expansiune, acordam o atentie deosebita sustenabilitatii si protectiei mediului, iar aceasta certificare este o dovada a eforturilor nostre in directia unui consum responsabil al resurselor si a unui management energetic performant. Standardul international ISO 50001 inseamna angajamentul Lidl Romania fata de o utilizare mai eficienta a surselor de energie disponibile dar si a costurilor. De aceea, vom continua sa dotam locatiile Lidl cu echipamente eficiente din punct de vedere energetic si sa monitorizam nivelurile de consum”.

Retail jobs

Pentru implementarea standardului, au fost implicati si informati peste 4.500 de angajati, de la nivel de conducere pana la comerciantii din magazine si cei din centrele logistice, despre modurile in care acestia pot contribui la cresterea eficientei energetice la locul de munca. In acest mod, responsabilitatea fata de mediu devine o parte integranta a culturii organizatiei, iar performanta energetica este in permanenta monitorizata.

Lidl este prezent in 30 de tari din toata lumea si opereaza aproximativ 10.000 de magazine si peste 150 de centre logistice in 28 de tari la nivel mondial.

Citeste si:
Lidl deschide încă două magazine în România
Lidl deschide încă două magazine în România
Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Lidl Romania obtine certificarea pentru sistemul de management al energiei