Lectură de un minut

28 Sep 2017 - Evenimente

Lidl organizeaza cu Politia Romana campania "Verde la educatie pentru circulatie".

Abonează-te pe  

Pentru al cincilea an consecutiv, Politia Romana si Lidl organizeaza cea mai ampla campanie de educatie rutiera la nivel national. Lectia de circulatie rutiera este programata simultan in parcarile magazinelor Lidl din intreaga tara pe 30 septembrie, de la ora 11:00.

In cadrul campaniei "Verde la educatie pentru circulatie" sunt asteptati copii cu varsta intre 4 si 10 ani. Aceasta este demarata in parcarile Lidl din tara, pe 30 septembrie, cand in cele 206 locatii din tara politistii vor fi prezenti pentru a explica participantilor semnele si regulile de circulatie, dar sa ofere si sfaturi pentru siguranta pietonilor.

Parteneriatul dintre Politia Romana si Lidl este deja o traditie, ajuns la a cincea editie - se urmareste educarea copiilor pentru respectare regulilor de circulatie.

Scopul acestei campanii este unul pe termen lung, anume reducerea numarului de accidente rutiere in care sunt implicati copiii. Pe parcursul editiilor anterioare, peste 50.000 de copii au luat parte la lectiile interactive sustinute de politisti si si-au insusit informatii esentiale despre cum pot deveni pietoni responsabili.

Pentru Politia Romana siguranta rutiera reprezinta o prioritate, iar cresterea nivelului de siguranta a celor mici constituie o preocupare constanta pentru noi. Suntem convinsi ca bazele unui comportament rutier preventiv se pun la varste fragede, iar prezenta noastra in mijlocul celor mici pentru a le arata cum sa circule corect ii ajuta sa-si formeze deprinderi care o sa le fie de folos pe tot parcursul vietii”, a spus comisar-sef de politie Grigore George, directorul adjunct al Directiei Rutiere din cadrul Politiei Romane.

Lectia debuteaza printr-o sesiune teoretica, in care cei mici vor afla informatii despre semnele de circulatie, dar si care sunt cele mai importante reguli de respectat atunci cand doresc sa traverseze. Urmeaza apoi o sesiune interactiva, cu exercitii practice, in care copiii trebuie sa puna in aplicare informatiile primite – recunoasterea corecta a semnelor si jocuri de traversare.

In plus, cei mici vor primi mai multe premii pentru participarea activa la lectie.

Citeste si:
Self scan la Lidl: Va renunța retailerul la casele de marcat tradiționale? 
Self scan la Lidl: Va renunța retailerul la casele de marcat tradiționale? 

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Lidl organizeaza cu Politia Romana campania "Verde la educatie pentru circulatie".