Lectură de 2 minute

07 Apr 2019 - Evenimente

Leroy Merlin sustine proiectul GRIVITA 53 si Festivalul Oualor de Paste

Abonează-te pe  

Festivalul Oualor de Paste este un eveniment caritabil dedicat proiectului „Grivita 53 - primul teatru construit impreunta", care este un proiect initiat de celebra scriitoare si regizoare Chris Simion – Mercurian. Licitatia va avea loc pe 17 aprilie, de la ora 19:00, la Fratelii, iar LEROY MERLIN Romania este partenerul principal al evenimentului.

Aceasta initiativa culturala isi propune sa sustina constructia unui teatru din bani privati. Ultima initiativa de acest fel din Romania s-a materializat in urma cu peste 70 de ani, ca urmare a implicarii regretatului regizor Liviu Ciulei.

Suma necesara realizarii constructiei teatrului este de 1,5 milioane de euro, iar campania de strangere de fonduri debuteaza cu implicarea a 16 personalitati din sport, muzica, teatru si alte industrii creative, care vor picta cate un ou cu inaltimea de 2m., diametru de 1.65m., construit din poliester armat si fibra de sticla. Fondurile stranse din vanzari vor fi donate pentru inceperea constructiei teatrului Grivita 53. Valoarea fiecarei lucrari este de 5.000 euro.
Vor participa la eveniment:
  • in magazinul Leroy Merlin Sun Plaza: Cristian Mungiu, Mihai Dobrovolschi, Iuliana Valsan, Mirela Traistaru
  • in magazinul Leroy Merlin Colosseum: Alexandru Tomescu, Alexandru Gavan, Mihaela Gioana si Valeria Racila
  • in atelierele personale: Ivan Patzaichin, Maia Morgenstern, Oana Pellea, Horatiu Malaele, Vasile Murivale, Mihai Popescu, Gheorghe Fikl, Dan Perjovschi
Productia oualor si detaliile logistice au fost sustinute integral de catre LEROY MERLIN Romania.
LEROY MERLIN sustine actiuni de prezervare a patrimoniului arhitectural si cultural romanesc, iar proiectul „Grivita 53” se incadreaza perfect in acest tip de demers. Ne bucuram sa ne alaturam artistilor implicati in eveniment si sa participam la construirea primului teatru privat din Romania, dupa mai bine de 70 de ani. „FESTIVALUL OUALOR DE PASTE” este un prilej de bucurie pentru toti romanii iubitori de cultura si traditii si vom fi fericiti sa admiram impreuna frumoasele oua decorate de ce mai mari artisti ai momentului.” – a declarat Frederic Lamy – CEO LEROY MERLIN Romania
Festivalul Oualor de Paste este creat si organizat de Fundatia Calea Grivitei, sutinut de LEROY MERLIN & Radio Guerrilla.

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Leroy Merlin sustine proiectul GRIVITA 53 si Festivalul Oualor de Paste