Lectură de 2 minute

23 Nov 2017 - Evenimente

Kaufland si Tara Mea colaboreaza pentru sustinerea unui program de carne de porc 100% romaneasca

Abonează-te pe  

Kaufland Romania anunta inaugurarea primului program national pentru carne de porc 100% romaneasca. In parteneriat cu Cooperativa Agricola „Tara Mea” planul este ca retailerul sa preia integral porci de la jumatate dintre fermierii mici si mijlocii din tara.

Denumita Raftul Romanesc, initiativa creste prezenta carnii de porc autohtone la raft in magazinele Kaufland, sprijinind astfel dezvoltarea micilor fermieri romani.

Programul sustine in mod durabil dezvoltarea capacitatii de productie interne a carnii de porc si raspunde cu o solutie la faptul ca in Romania, circa 60% din carnea de porc din comert provenea din alte tari.

In cadrul evenimentului de inaugurare s-a semnat Angajamentul public de sustinere a fermierilor romani prin acest program. Initiativa reprezinta o dubla premiera in Romania, astfel:
  • Raftul Romanesc este primul program national cu circuit complet de la fermier la raft, care creste semnificativ prezenta carnii de porc romanesti in comertul modern in reteaua Kaufland Romania. Programul include peste 50% dintre fermierii mici si mijlocii din Romania, si le ofera acestora garantia preluarii inte
  • Primul program in care o companie de retail deschide un raft dedicat 100% produselor romanesti, incurajand alegerea acestora si implicit economia locala.
Cand proiectul va ajunge la maturitate, Kaufland Romania va prelua peste 60% din carnea de porc romaneasca, un volum fara precedent in retail. Cantitatea preluata de Kaufland va ajunge la peste 300.000 de porci/an.
Programul vine si cu o componenta educationala: Cooperativa Agricola „Tara Mea” impune fermierilor parteneri trecerea la formatul de hrana naturala, din furaje ce provin exclusiv din agricultura romaneasca, fara soia, pentru a obtine gustul traditional al carnii de porc romanesti, de calitate superioara in raport cu cea de import.
Pe de-o parte, Cooperativa Agricola „Tara Mea” este responsabila de intregul lant de planificare, coordonare, de livrare a tineretului porcin la exploatatiile de ingrasare, de mentinere a relatiei cu cei peste 100 de mici fermieri din program si de gestionare a volumului carnii.
Pe de alta parte, Kaufland Romania garanteaza preluarea integrala in reteaua nationala de magazine a cantitatii de carne proaspata de porc provenite din program, intr-un spatiu de vanzare dedicat - Raftul Romanesc – amenajat special pentru a incuraja clientii sa opteze pentru produse de provenienta locala.

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Kaufland si Tara Mea colaboreaza pentru sustinerea unui program de carne de porc 100% romaneasca