Lectură de 2 minute

07 Jan 2020 - Evenimente

Kaufland lanseaza prima colectie de articole sportive 100% sustenabile din Romania

Abonează-te pe  

UPDATE: Marca Newletics și-a schimbat denumirea în Newcential. 

Incepand de astazi, exclusiv in magazinele Kaufland este disponibila prima linie de haine 100% sustenabile din Romania, realizata din PET-uri reciclate si deseuri din material plastic, plase de pescuit sau din bumbac organic certificat GOTS.

Linia face parte din gama Newletics, cuprinde articole sportive pentru barbati si femei si este prima colectie marca proprie Kaufland prin care compania face inca un pas in implementarea strategiei ReSet Plastic. Disponibila exclusiv in magazinele Kaufland, gama ofera un outfit sportiv complet, prietenos cu mediul. Imbracamintea sport din poliester reciclat este de calitate si are aceleasi caracteristici functionale precum cea obisnuita. Poliesterul este certificat Global Recycle Standard (GRS).

In fabricarea hainelor sunt folosite intre 10 (pentru un tricou) si 15-20 de PET-uri reciclate (pentru colanti). Ele sunt colectate din oceane, curatate, tocate, topite si apoi trase pe fir. Chiar si ambalajul este sustenabil, pentru confectionarea lui fiind utilizata hartie reciclata si o cantitate redusa de cerneala.
Gama contine tricouri, jachete, pantaloni scurti, colanti, bustiere si pantofi sport, disponibile in culorile kaki, roz, pana la negru, culori obtinute din vopsele naturale.
Noua colectie pe care o lansam astazi nu vine doar cu articole sportive care ajuta corpul sa respire dupa antrenamentele intensive de la sala, ci aduce o inovatie in domeniul sustenabilitatii, o zona in care investim constant. In plus, ne-am propus ca in urmatorii ani sa producem din fibre sintetice obtinute prin reciclare 10% dintre articolele de imbracaminte si incaltaminte”, a declarat Valer Hancas, Director Corporate Affairs si Comunicare la Kaufland Romania.
Pentru realizarea unui tricou sport din poliester reciclat, de exemplu, sunt necesare circa 10 PET-uri, iar in cadrul procesului de productie, toate articolele sunt confectionate pe baza unui mecanism complex:
  1. Se colecteaza din oceane deseurile in Taiwan, cu indepartarea etichetelor si a capacelor in prealabil
  2. Se compacteaza sticlele, dupa care se deshidrateaza si se polimerizeaza
  3. Se obtin granulele din PET si mai apoi firul din PET
  4. Se produc articole textile din firul obtinut
Lansarea noii game este parte din strategia la nivel de grup, REset Plastic, care abordeaza integral problematica plasticului. In cadrul sectiunii REduce, grupul are ca scop economisirea plasticului in procesele interne. De asemenea, REdesign are sarcina de a concepe ambalaje reciclabile cu continut redus de plastic. La sectiunea Recycle, grupul Schwarz dezvolta sisteme de colectare, sortare si reciclare, pentru a inchide circuitele de deseuri ce pot fi valorificate. REmove se ocupa cu optiunile de inlaturare a plasticului din mediul inconjurator, iar la sectiunea REsearch, grupul investeste in cercetare si dezvoltare pentru a gasi solutii viabile pentru evitarea utilizarii plasticului.

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Kaufland lanseaza prima colectie de articole sportive 100% sustenabile din Romania