Lectură de 2 minute

21 Aug 2017 - Evenimente

Kaufland extinde infrastructura de reciclare gratuita a hartiei din blocurile Capitalei

Abonează-te pe  

Asociatia pentru dezvoltare durabila ViitorPlus, in colaborare cu compania Kaufland Romania, anunta ca programul „RECICLETA” pentru colectarea si reciclarea gratuita a hartiei, va fi extins la o retea de 300 de scari de bloc din Capitala.

Proiectul de extindere, denumit „NOUL TU ocroteste natura si recicleaza hartia!”, presupune inscrierea a inca 150 de scari de bloc din sectorul 2 al Capitalei. Astfel proiectul va permite colectarea si reciclarea gratuita a hartiei uzate de la parterul a 300 de scari de bloc, pana la finalul anului 2017.

Locatarii scarilor nu trebuie decat sa depuna hartia in recipientele de colectare special amplasate la parterul scarilor, urmand ca acestea sa fie golite periodic, la cerere.

Extinderea infrastructurii de colectare si reciclare a hartiei a fost posibila in urma incheierii unui parteneriat strategic intre programul „RECICLETA” si Kaufland Romania, pentru perioada aprilie 2017 – mai 2018. Colaborarea a permis dezvoltarea programului „RECICLETA” prin:

  • achizitionarea de noi cargo-triciclete asistate electric
  • cresterea infrastructurii de colectare pentru a permite intrarea in program a inca 150 de scari de bloc
  • amplasarea cutiilor de colectare special create
  • crearea si distribuirea de materiale de informare a locatarilor privind necesitatea reciclarii deseurilor.

De asemenea, in paralel se va derula si un concurs cu premii in valoare de 10.000 de lei. Valoarea premiilor vor reprezenta investitii destinate ingrijirii si/sau renovarea scarii de bloc. Vor fi desemnate castigatoare primele 8 asociatii de locatari care colecteaza cea mai mare cantitate de hartie in perioada mentionata, timp de 3 luni de la montarea cutiei la parter.

Toate detaliile despre inscriere sunt disponibile aici.

Anna Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland Romania a declarat: „Ne bucuram ca programul „RECICLETA” reuseste sa ajute un numar semnificativ de blocuri sa devina mai eco-friendly. Invitam locuitorii Capitalei sa se implice in program, sa arunce hartia la cosurile speciale, pentru un mediu inconjurator cat mai sanatos. Nu este greu sa protejam natura. Ne dorim sa vedem rezultate bune si sa extindem programul in si mai multe zone, sa cream o Romanie cu adevarat constienta si sustenabila”,

Citeste si:
La Mia Stazione, pizzeria inaugurată de Lagardère Travel Retail într-un hipermarket Kaufland
La Mia Stazione, pizzeria inaugurată de Lagardère Travel Retail într-un hipermarket Kaufland

Programul RECICLETA a inceput in 2009, ca raspuns sustenabil la problema nivelului scazut de reciclare a deseurilor municipale. Acesta ofera un serviciu de transport pentru colectarea deseurilor nepericuloase – in special hartia, carton, PET si aluminiu – pentru a fi reciclate. Pana in prezent RECICLETA deserveste peste 30.000 de beneficiari la o infrastructura de colectare selectiva a materialelor reciclabile.

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Kaufland extinde infrastructura de reciclare gratuita a hartiei din blocurile Capitalei