Lectură de un minut

13 Apr 2018 - Evenimente

Kaufland aduce prima masina electrica intr-un campionat national de raliu

Abonează-te pe  

Retailerul Kaufland Romania va trimite o masina electrica pentru a concura intr-un campionat national de raliu, acest eveniment fiind o premiera in istorie. Decizia vine din dorinta de a sustine mobilitatea cu zero emisii si de a promova grija fata de mediul inconjurator.

Autoturismul electric sustinut de Kaufland Romania urmeaza sa concureze la Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2018, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS). Prima etapa a competitiei se va desfasura pe 21 si 22 aprilie la Rasnov si se va incheia pe 14 octombrie 2018.

Modelul VW Golf GTI va fi condus de catre pilotul Sorin Ghisoi - campion national multiplu de raliu. Pentru a se incadra in normele tehnice impuse de competitia patronata de catre FRAS, autovehiculul va trece printr-un proces de transformare.

Inainte de aceasta etapa, masina electrica va participa la etapa de raliu ce va avea loc pe 21-22 aprilie la Rasnov. Astfel, Kaufland Romania, lanseaza un concurs ce ofera sansa de a ocupa locul din dreapta pilotului Sorin Ghisoi la aceasta intrecere. Concursul incepe de sambata, 14 aprilie, pe pagina companiei si se va opri a doua zi. Se vor alege prin tragere la sorti, patru castigatori.

Retail jobs

Fanii echipei pot afla mai multe informatii si pot urmari rezultatele Kaufland e-Rally Team in Campionat pe www.kaufland.ro/e-rallyteam.

Printre modificarile ce vor fi facute masinii electrice a echipei Kaufland e-Rally Team se numara:

  • schimbarea motorului termic cu unul electric performant
  • inlocuirea sistemului de alimentare cu combustibil cu un sistem de alimentare electrica a motorului
  • upgrade al suspensiei si al sistemului de franare
  • dotarea masinii cu jante si anvelope specifice regimului de curse
  • upgrade al sistemului de siguranta
  • dotarea cu sistem de comunicatii performant si cu sistem de camere video in interior si exterior

Pilotul Sorin Ghisoi este campion national in Campionatul National de Viteza in Coasta, cu 20 de ani de experienta in domeniul sporturilor extreme. Detine 5 titluri de campion si doua titluri de vicecampion national, insa a urcat pe podiumul medaliatilor de peste 50 de ori.

Citeste si:
De Black Friday, Mastercard și eMAG pun la bătaie o mașină electrică
De Black Friday, Mastercard și eMAG pun la bătaie o mașină electrică

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Kaufland aduce prima masina electrica intr-un campionat national de raliu