Lectură de 2 minute

30 Oct 2018 - Evenimente

Kaufland a inaugurat primul hub de incarcare pentru automobilele electrice din Romania

Abonează-te pe  

Kaufland Romania si Renovatio Group au inaugurat pe 25 octombrie primul hub de incarcare rapida pentru automobilele electrice din Romania si Europa de Est. Acesta este situat in parcarea magazinului Kaufland de pe Strada Barbu Vacarescu, nr. 120-144 din Capitala.

Hub-ul ofera posibilitatea incarcarii simultane a 6 vehicule electrice, noutatea si principalul beneficiu al lui fiind ca 3 dintre aceastea se vor putea incarca in regim rapid, la o putere de maxim 50kW. In acest fel, majoritatea modelelor electrice prezente pe piata din Romania vor putea ajunge la 80% din capacitatea bateriei in mai putin de o ora. In completarea statiilor de incarcare rapida sunt disponibile 3 puncte de incarcare semi-rapida, cu o putere de 22kW.

Costurile incarcarilor sunt suportate in totalitate de catre Kaufland Romania.

,,Misiunea noastra este sa demonstram ca nu este complicat sa actionezi cu grija fata de mediul inconjurator. Sustinem proiectul din dorinta de a incuraja utilizarea masinilor electrice, ca modalitate de deplasare eco. Nu este prima noastra initiativa in acest sens. Am lansat in anul 2016, impreuna cu Renovatio, prima retea publica de statii de incarcare rapida a masinilor electrice din Romania, pe care am pus-o la dispozitia tuturor in mod gratuit. In 2018, am ajuns la peste 20 de locatii in parcarile noastre, oferind astfel o mai mare autonomie in deplasare. Credem ca prin toate aceste eforturi, vom inspira tot mai multi oameni sa fie eco. Responsabilitatea fata de mediu a fost si va fi intotdeauna pe agenda noastra, ca parte integranta a modului de a face business”, a completat Valer Hancas, Director Comunicare si Corporate Affairs Kaufland Romania.

Se foloseste peste 95% energie din surse regenerabile. Reteaua Renovatio e-charge numara, in prezent, 92 puncte de incarcare in 38 de locatii din care 62 puncte de incarcare sunt instalate in 23 de locatii Kaufland.

In aprilie 2016, Kaufland Romania impreuna cu Renovatio Group, au venit in sprijinul tuturor celor care vor sa conduca ecologic si au lansat prima retea publica de statii de alimentare de tip Fast Charge a masinilor electrice din Romania. Pana la finalul anului, Kaufland Romania si Renovatio anunta deschiderea a cel putin cinci noi puncte de incarcare aflate in parcarile magazinelor Kaufland din tara.

Kaufland Romania a achizitionat in 2016 o flota de 18 masini 100% electrice. O parte din acestea au fost donate ONG-urilor partenere, iar o parte sunt utilizate de angajatii Kaufland in deplasarile zilnice in interes de serviciu, contribuind la reducerea nivelului de poluare.

Citeste si:
Kaufland aduce brandul Franui și în supermarketurile din Republica Moldova
Kaufland aduce brandul Franui și în supermarketurile din Republica Moldova

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Kaufland a inaugurat primul hub de incarcare pentru automobilele electrice din Romania