Lectură de 2 minute

12 Nov 2018 - Evenimente

Padurea JYSK isi dubleaza suprafata

Abonează-te pe  

Pe  data de 10 noiembrie, JYSK Romania a continuat traditia faptelor bune si a dublat suprafata de padure plantata la Sotanga in 2017. „Padurea JYSK” a fost realizata exclusiv prin implicarea companiei daneze atat din punct de vedere financiar, cat si cu ajutorul angajatilor voluntari. JYSK isi propune impadurirea, in urmatorii ani, a unei suprafete de cateva zeci de hectare.

Aproximativ 1000 de voluntari au fost asteptati la Sotanga pentru a incepe plantarea celor 20.000 de puieti forestieri planificati a acoperi cele 8 hectare de teren degradat antropic, suprafata fiind in mare parte acoperita de pamant de ”imprumut”, imprastiat astfel incat sa acopere un strat de lignit. In aceste conditii, plopul alb este una dintre putinele specii care pot vegeta pe un astfel de sol, fiind asteptat un procent de prindere suficient de mare incat sa se asigure bazele reconstructiei ecologice a zonei.

Anul acesta revenim la Sotanga pentru a continua, pe o alta parcela, alaturata celeilalte, actiunile de impadurire cu puieti forestieri. Suprafata de teren de 8 ha este pregatita pentru plantare, chiar daca seceta din ultima vreme si-a spus cuvantul. Energiile tuturor celor care vor fi sambata la Sotanga vor contribui la infiintarea unei noi paduri; un omagiu adus trecutului si o datorie asumata si in curs de indepliniri pentru viitor”, a declarat Marin Toma, presedinte Plantam fapte bune in Romania.
Este cel de-al doilea an in care participam la plantarea Padurii JYSK. Ne bucuram ca, si anul acesta, ne alaturam voluntarilor de la Plantam fapte bune in Romania si dam o mana de ajutor, astfel incat un teren care pana acum nu avea niciun rol in viata comunitatii din Sotanga sa se transforme intr-o padure frumoasa. Am avut o experienta frumoasa anul trecut. Pe langa multumirea ca am facut o fapta buna, am avut si bucuria de a lucra cu oameni implicati, dedicati si optimisti, care fac ca atmosfera de la plantare sa fie placuta si distractiva. Suntem nerabdatori sa repetam experienta pe 10 noiembrie, cand dublam suprafata de padure de la Sotanga”, a completat Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania si Bulgaria.
In urma activitatii de plantare sau de organizare voluntarii au primit certificatul Green Endorsement, recunoscut in CV de peste 30 de companii de renume.

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Padurea JYSK isi dubleaza suprafata