Lectură de 2 minute

10 Oct 2018 - Evenimente

Grupul LEGO aniverseaza 40 de ani de la crearea primelor minifigurine

Abonează-te pe  

Lumea LEGO este o sursa inepuizabila de bucurie. Timp de patru decenii, grupul LEGO a construit pe aceeasi fundatie – caramida. Lumi reale si fantastice, povesti si taramuri, tehnologie digitala si eroi din filme celebre, o multime de scene si personaje memorabile pot fi construite cu ajutorul caramizilor si minifigurinelor LEGO. 

Anul acesta, Grupul LEGO aniverseaza 40 de ani de la crearea primelor minifigurine, care au reusit sa infrumuseteze copilaria a milioane de oameni, contribuind la dezvoltarea creativitatii si imaginatiei a zeci de generatii.

Istoria minifigurinelor incepe in anul 1974, atunci cand Grupul LEGO a creat o figurina sub forma unui constructor, realizata in cea mai mare parte din caramizi LEGO® patrate, avand brate mobile si picioare fixe. Un an mai tarziu au fost create figurine noi cu trunchi solid, brate si picioare fixe si fara niciun fel de trasaturi. In 1978, minifigurinele LEGO® ajung la designul pe care cu totii il recunoastem astazi – o figurina cu membre mobile si expresii faciale simple. In cei 40 de ani de existenta au fost realizate peste 650 de expresii faciale unice.
La inceput au fost create doar 20 de personaje, printre care se regaseau un politist, un pompier, un cavaler, un astronaut sau un doctor. Pana in prezent, peste 8000 de tipuri de minifigurine au fost realizate, cu o tematica extrem de diversificata, oferind copiilor sansa de a-si explora creativitatea, interpretand o multime de roluri si personalitati.
Minifigurinele LEGO® au devenit celebre de-a lungul timpului, fiind personajele principale in unele dintre cele mai cunoscute filme hollywoodiene: THE LEGO® MOVIE™, THE LEGO® BATMAN MOVIE™ si THE LEGO® NINJAGO MOVIE™. Mai mult decat atat, ele au depasit chiar si granitele terestre, in 2011, atunci cand 3 minifigurine s-au aflat la bordul navei spatiale Juno, intr-o misiune NASA.
Grupul LEGO s-a concentrat spre a aduce inovatia si spre a investiga ce este esential pentru copiii din ziua de azi.
Niels B. Christiansen, CEO LEGO Group a declarat: „Inovam produsele noastre pentru a le face atractive nu doar pentru micii constructori. Puterea seturilor LEGO® se afla in oportunitatile nesfarsite pentru creativitate, in timp ce acestea tin pasul cu cele mai recente tendinte. De exemplu, sase caramizi „doua pe patru butoane” pot fi combinate in mai mult de 915 milioane de moduri diferite. Completand cu minifigurinele care intruchipeaza eroii contemporani ai celor mici, povesti reale sau fantastice, si elemente digitale, credem cu tarie ca produsele LEGO® vor ramane cool si distractive pentru copiii din intreaga lume.”,

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Grupul LEGO aniverseaza 40 de ani de la crearea primelor minifigurine