Lectură de un minut

12 Apr 2018 - Evenimente

Auchan Romania a devenit primul retailer care a produs un lungmetraj despre natura Romaniei

Abonează-te pe  

Filmul documentar "Romania neimblanzita” va fi lansat in peste 70 de cinematografe din tara, dar si peste hotare, la festivaluri de film din SUA si Marea Britaniedin 13 aprilie. 

 

Productia este realizata in colaborare cu britanicii de la Off the Fence, narata de Victor Rebengiuc, in 90 de minute, capturandu-se frumusetea salbatica a Romaniei.

Ionut Ardeleanu, Director General Auchan Retail Romania si producator executiv al filmului documentar a declarat: .„De mai bine de 11 ani, Auchan realizeaza o serie de actiuni de responsabilitate sociala in beneficiul comunitatilor din Romania. Credem cu tarie ca filmul poate reprezenta unul dintre cei mai buni ambasadori ai Romaniei, un motiv de bucurie pentru toti romanii, precum si un material ce poate fi adaptat in scop educativ. Romania neimblanzita este un dar oferit de Auchan si cei 10.000 de angajati ai companiei tuturor romanilor”.

Distributia in cinematografe va fi asigurata de Transilvania Film, companie fondata si condusa de regizorul Tudor Giurgiu, care va organiza ulterior si o serie de proiectii in mai multe orase in care nu exista sali de cinema.

Retail jobs

Beneficiind si de o versiune internationala narata de actorul englez Mark Strong, filmul documentar va fi distribuit si pe plan international, atat in cadrul unor renumite festivaluri de film, cat si pe canale televizate, specializate in film documentar.

Realizat cu sprijinul casei de productie britanica Off the Fence, care semneaza numeroase filme pentru BBC, National Geographic si Discovery Channel, si in colaborare cu ONG-ul The European Nature Trust, filmul „Romania neimblanzita” a fost filmat pe parcursul unui an intreg, cei peste 20 de cameramani implicati parcurgand mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietatilor pentru supravietuire.Printre zonele surprinse se numara Parcul National Piatra Craiului, Muntii Fagaras, Parcul National Cozia, Delta Dunarii, Histria, Parcul National Vacaresti, Pestera Ursilor, Portile de Fier si Muntii Apuseni.

Potrivit companiei, continutul filmului de lung metraj „Romania neimblanzita” poate fi adaptat pentru a fi utilizat in scoli, ca material didactic complementar.

Citeste si:
Ce măsuri introduce Auchan România în contextul crizei energetice
Ce măsuri introduce Auchan România în contextul crizei energetice

Retail.ro /  Retail.ro /  Evenimente /  Auchan Romania a devenit primul retailer care a produs un lungmetraj despre natura Romaniei