In cadrul evenimentului cei pasionati de arta culinara vor putea urmari spectacole de gatit de la chefi care s-au impus in bucatarie la nivel mondial, membri ai juriului Arena Bucatarilor. Dar mai ales pe cei 14 finalisti care vor concura pentru marele premiu - un training de o saptamana la restaurantul Hotelului Oxford Thames Four Pillars din Anglia, sub indrumarea unuia dintre cei mai apreciati chefi romani, Chef Claudio Costea.
Reprezentantii Selgros au declarat „Misiunea juriului va fi una grea deoarece nivelul de dificultate al competitiei a crescut de la o editie la alta. Cei 14 finalisti din Arena vor fi evaluati in functie de acuratetea si coerenta retetei, modul de prezentare a ingredientelor si al procesului de productie, ingeniozitatea, creativitatea, aspectul produsului finit si tehnicile de lucru”.
Juriul finalei Arena Bucatarilor 2016 este compus din chefi cu o vasta experienta in bucatariile internationale: Chef Philippe Hardy – Executive Chef Le Mascaret Paris (Michelin Star Chef), Chef Emmanuel Hamon – Pastry Chef, Chocolatier si Confectioner/Ambasador al brandului Luker, Chef Marc Galais – Transgourmet France, Chef Claudio Costea – Executive Chef Oxford Thames Four Pillars – recomandat de Guide Michelin.
Finalistii din Arena vor fi evaluati de juriu in functie de acuratetea si coerenta retetei, de modul de prezentare al ingredientelor si al procesului de productie. Se vor puncta ingeniozitatea, creativitatea, aspectul finit si tehnicile de lucru. Toti participanti la concurs vor primi diplome si premii speciale oferite de catre partenerii organizatorului. Insa doar primii trei din ierarhia stabilita prin punctaje vor primi si premii:
- Locul I – 10.000 lei
- Locul II – 7.000 lei
Parteneriat între Selgros și Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism: cum vor aceștia să promoveze gastronomia românească

- Locul III – 5.000 lei
Evenimentul desfasurat pe trei zile are un program bine stabilit:
6 septembrie – Chef’s Day
- 10:00 - 13:00: Gatim cu Europa FM
- 13:00: Unilever Food Solution - Demo Robert Voicu si Laslo Szabolcs
- 14:00: Chef Jakob Hausmann - Demo tocatoare profesioanale
- 15:00: Reprezentant Callebaut - Demo ciocolata
- 16:00: Demo - Chef Philippe Hardy
- 17:00: Training concurs Chef Ioan Florescu / Philippe Hardy / Emmanuel Hamon / Cezar Munteanu / Nico Lontras / Constantin Ghimpu
- 18:30: Tragere la sorti ordine intrare in concurs
7 septembrie – Marea finala, prima parte
10:00 - 14:10 – Desfasurare concurs
8 septembrie – Marea finala, partea a 2-a
- 10:00 - 14:10: Desfasurare concurs
- 19:00: Anuntare castigatori in cadrul unei gale private
Sursa foto: facebook Arena Bucatarilor.