Lectură de 5 minute

30 Jun 2022 - Știri și Noutăți

Vrei să dormi liniștit? Încearcă uleiurile aromatice!

Otilia Caloian

Abonează-te pe  

Ai probleme cu somnul? Asta poate fi o mare problemă, mai ales când faci o noapte albă și, a doua zi, trebuie să stai 8 ore la locul de muncă, să faci cumpărături, să ai grijă de copii și așa mai departe.  Lipsa somnului este una din marile probleme pe care omul modern le experimentează, pe lângă stres și depresie.

Viața agitată, grijile tot mai multe, incapacitatea de a ne detașa de ceea ce ne provoacă stres și supărări sunt condiții care duc, aproape inevitabil, la insomnii. Sunt persoane care ajung chiar la medic din această cauză, fiind necesar tratament medicamentos. Însă, atunci când situația nu este tocmai gravă, există alte metode ce pot fi de folos în acest sens.

Așadar, este posibil să scapi de tot stresul și oboseala acumulată pe parcursul zilei relaxându-te cu arome plăcute care, într-un final, te vor ajuta să dormi. Un parfum poate avea mai multă putere decât crezi, inclusiv puterea de a te ajuta să dormi. Parfumurile precum levănțica și ylang-ylang, de exemplu, activează undele alfa, aflate în partea posterioară a creierului, permițându-ți astfel să dormi mai confortabil.

Și acestea nu sunt singurele arome. Fiind diferiți, putem avea și parfumuri diferite care să ne ajute în acest sens. Secretul constă în a găsi acel ulei aromat misterios care să te completeze și să se potrivească perfect corpului tău. Să vedem, așadar, câteva dintre cele mai bune uleiuri esențiale care te vor ajută să dormi și să te relaxezi mai bine.

Trebuie să punem uleiul aromat de lavandă în fruntea listei. Și, da, foarte mulți oameni știu că uleiul de lavandă are o legătură importantă cu relaxarea și somnul. Acest lucru nu reprezintă o simplă legendă sau un leac băbesc, ci este un fapt dovedit științific. Există studii în acest sens care au ajuns la concluzia că uleiul de lavandă este extraordinar pentru a ne ajuta să dormim mai bine. De asemenea, mirosul lavandei ajută mult la relaxare, deci este absolut necesar să deții un astfel de ulei în casă, chiar dacă nu ai probleme cu somnul. Îți va parfuma frumos casa, îți va crea o atmosfera relaxantă și poate fi util oricând dacă te confrunți cu o noapte albă. Însă uleiuri esentiale si beneficiile aduse de acestea pentru somn sunt mult mai multe.

Uleiul de vetiver sau uleiul de Andropogon, cu numele său științific, se obține din rădăcinile plantei cu același nume. Are un parfum bogat și care aduce aminte de pământ. Pentru a te obișnui cu mirosul poate fi puțin mai greu, pentru că nu este un miros foarte comun. Dacă nu îți place mirosul de ulei de vetiver, poți să îl amesteci cu alte uleiuri care au aceleași proprietăți, precum uleiul de lavandă sau uleiul de mușețel.

Uleiul de mușețel sau uleiul de mușețel roman este folosit pentru a te relaxa, pentru a te calma, în special atunci când ești nervos. Este perfect pentru a crea o atmosferă liniștită în dormitorul tău, cu aroma sa florală ușoară și pentru a favoriza un somn cât se poate de liniștit. Poți să combini uleiul de mușețel cu o ceașcă de ceai de mușețel și ai un somn profund și liniștit garantat.

Ylang Ylang este un ulei esențial exotic, cu o pronunție mai dificilă. Dar oricât de dificil este de pronunțat, Ylang Ylang este un ulei excelent care îți va îmbunătăți calitatea somnului. Ylang Ylang este un parfum cu arome florale, chiar fructate, folosit în foarte multe produse cosmetice pentru prospețimea pe care o oferă.

Bergamota este un fruct citric. Uleiul de bergamotă este obținut din coaja fructului. La fel ca multe uleiuri de citrice, de portocală sau lămâie, bergamota are un efect stimulant, dar nu în același fel precum celelalte uleiuri citrice. Deși este un ulei aromat stimulant, are și efect relaxant. De exemplu, dacă pe plan emoțional ești într-o stare proastă, acest ulei te poate ajuta. Poți adăuga acest minunat ulei în combinație cu orice alt ulei esențial care îți place. Te va relaxa și te va ajuta să și dormi.

Toate mirosurile bogate care amintesc de lemn sunt atractive. Uleiul de lemn de santal se numără printre acestea. Deși este un ulei puțin mai scump, funcționează chiar dacă folosești o cantitate mică. Este un ulei esențial pe care să-l ai mereu lângă tine, în special dacă suferi de insomnii.

Mirosul de pământ și lemnos al uleiului de cedru este foarte plăcut. Relaxează creierul încetinind toate activitățile sale după o zi obositoare. Poate fi folosit într-o anumită zonă precum și pus în difuzor. De asemenea, uleiul de cedru oferă rezultate foarte bune atunci când este amestecat cu uleiuri mai ușoare și florale.

Cum putem folosi aceste uleiuri esențiale pentru a ne ajută să dormim? Uleiurile esențiale sunt utilizate în general în două moduri pentru a ne ajuta să dormim mai bine.

Prima metodă este aceea de a aplica câteva picături pe ceafă înainte de a merge la somn. Unele persoane folosesc uleiul pus după urechi. Indiferent de zona pe care dorești să aplici uleiul, trebuie să alegi un ulei care să te relaxeze și să nu te enerveze.

Dacă nu dorești să pui un ulei pe piele sau dacă ai o piele foarte sensibilă, poți folosi uleiurile aromatice într-un difuzor de arome. Alege un difuzor sigur, de preferat nu cu flacără, pentru a nu risca să adormi cu o lumânare aprinsă.

Așadar, dacă suferi de insomnie, poți încerca uleiurile aromatice pentru a te relaxa și a adormi mai ușor. Reprezintă o metodă inofensivă de a aduce liniștea în dormitorul tău.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vrei să dormi liniștit? Încearcă uleiurile aromatice!