Lectură de 2 minute

12 Sep 2023 - Știri și Noutăți

[VIDEO] Decathlon a deschis încă un magazin al viitorului. Ce tehnologii noi pot fi testate  

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Retailerul francez de modă sportivă Decathlon a deschis un laborator de retail în apropiere de Madrid, unde pot fi testate noi tehnologii noi și un parcurs personalizat pentru clienți. Iată ce a descoperit până acum.

Sursa foto: Unsplash

Încă din 2020, Decathlon a deschis primul său magazin laborator, numit Decathlon X, la sediul său francez din Villeneuve d'Ascq. De atunci, retailerul de produse outdoor Alltricks a preluat acea locație, iar Decathlon și-a mutat locul de joacă la San Fernando de Henares, lângă Madrid. De data aceasta, noul Retail Lab a fost construit într-un magazin existent, pentru a face experimentele și mai reale, potrivit retaildetail.eu.

Prima diferență izbitoare este accentul mai mare pus pe prezentarea produselor, relatează. Standurile de prezentare, manechinele și ecranele sparg aspectul clasic al magazinului cu rafturi înalte pline de produse.

De asemenea, exponatele se concentrează mai mult pe calitățile tehnice ale produselor, cum ar fi tălpile pantofilor de alergare. În plus, diferitele sporturi sunt prezentate ca niște magazine în magazine (store-in-store), mai degrabă decât ca o succesiune de raioane.

Click&connect, făcut altfel

Decathlon Retail Lab se bazează foarte mult pe tehnologia de identificare prin radiofrecvență (RFID): clienții pot compara caracteristicile a două modele de pantofi datorită cipurilor RFID de pe produse. Punând pantofii unul lângă altul, caracteristicile lor apar pe ecran.

RFID face, de asemenea, ca procesul de click&collect să fie mai convenabil: clienții își pot ridica singuri pachetele într-o zonă separată. Ei nu trebuie decât să ia comanda cu numărul corect de pe raft, în timp ce porțile RFID garantează că nimic nu merge prost.

RFID permite, de asemenea, un sistem simplificat de auto-scanare Scan&Go la casele de marcat: clienții nu mai trebuie să descarce o aplicație pentru aceasta, ci doar să scaneze codurile QR la intrare și la ieșire. Apropo de scanare, magazinul dispune de un scaner pentru mărimea pantofilor și un scaner corporal (temporar).

Există, de asemenea, o întreagă secțiune cu second-hand și închirieri, pe lângă o zonă de distracție cu un simulator multisport. Acesta a fost deja un succes în Japonia, spune, dar acum clienții pot începe să își compare performanțele cu ale altora din întreaga lume. Avantajul pentru Decathlon? Câștigă o mulțime de date utile despre clienți.

Citeste si:
Protest al angajaților Inditex după ce compania a raportat profituri record
Protest al angajaților Inditex după ce compania a raportat profituri record

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  [VIDEO] Decathlon a deschis încă un magazin al viitorului. Ce tehnologii noi pot fi testate