Vânzările în termeni comparabili au crescut în primele trei luni ale anului fiscal cu 13,9%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, respectiv cu 32,8% comparativ cu primul trimestru din 2019.
România este a doua țară din grup, după Polonia, care înregistrează creșteri semnificative față de 2021, rezultatele Brico Dépôt situându-se, în continuare, pe un trend pozitiv.
„Rezultatele reflectă eforturile din ultimii ani și orientarea către client. Astfel, ne-am concentrat pe dezvoltarea portofoliului de produse si servicii, atât în magazinele fizice cât și în online, continuând, de asemenea, proiectele de transformare în procesele noastre interne, dar și cele pentru accelerarea digitalizării. De exemplu, astăzi putem ajunge oriunde în țară prin intermediul platformei noastre de comenzi online și a livrărilor prin curier”, a declarat Adela Smeu, CEO al Brico Dépôt România.
În ceea ce privește vânzările, rezultatele au depășit nivelul înregistrat în perioada pre-pandemiei (vânzările în termeni comparabili au crescut cu 16,2% în ultimii 3 ani), fiind susținute și de o creștere puternică a cotei de piață. Au fost înregistrate vânzări de 3,2 miliarde lire sterline, în linie cu estimările preconizate.
Vânzările online au crescut cu 164% în ultimii 3 ani, reprezentând 16% din vânzările totale ale Grupului. Pentru comparație, în primul trimestru din 2019, acestea reprezentau 7%.
Brico Depôt România, parte din grupul Kingfisher, a intrat pe piața din România în 2013, după achiziția lanțului de magazine Bricostore. În urma achiziției Praktiker din 2017, Brico Depôt devine al doilea jucător de pe piața DIY din România, cu 35 de magazine și peste 2.600 de angajați.
Flormar a inaugurat primul magazin new concept din România
