Lectură de 2 minute

25 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Vânzările Brico Dépôt România au crescut cu 14% în primele 3 luni din an

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Brico Dépôt România, parte a grupului Kingfisher, compania internațională care operează în opt țări din Europa, anunță vânzări în creștere cu aproape 14% în primul trimestru al acestui an fiscal, comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut.

Vânzările în termeni comparabili au crescut în primele trei luni ale anului fiscal cu 13,9%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, respectiv cu 32,8% comparativ cu primul trimestru din 2019.

România este a doua țară din grup, după Polonia, care înregistrează creșteri semnificative față de 2021, rezultatele Brico Dépôt situându-se, în continuare, pe un trend pozitiv.

„Rezultatele reflectă eforturile din ultimii ani și orientarea către client. Astfel, ne-am concentrat pe dezvoltarea portofoliului de produse si servicii, atât în magazinele fizice cât și în online, continuând, de asemenea, proiectele de transformare în procesele noastre interne, dar și cele pentru accelerarea digitalizării. De exemplu, astăzi putem ajunge oriunde în țară prin intermediul platformei noastre de comenzi online și a livrărilor prin curier”, a declarat Adela Smeu, CEO al Brico Dépôt România.

În ceea ce privește vânzările, rezultatele au depășit nivelul înregistrat în perioada pre-pandemiei (vânzările în termeni comparabili au crescut cu 16,2% în ultimii 3 ani), fiind susținute și de o creștere puternică a cotei de piață. Au fost înregistrate vânzări de 3,2 miliarde lire sterline, în linie cu estimările preconizate.

Vânzările online au crescut cu 164% în ultimii 3 ani, reprezentând 16% din vânzările totale ale Grupului. Pentru comparație, în primul trimestru din 2019, acestea reprezentau 7%.

Brico Depôt România, parte din grupul Kingfisher, a intrat pe piața din România în 2013, după achiziția lanțului de magazine Bricostore. În urma achiziției Praktiker din 2017, Brico Depôt devine al doilea jucător de pe piața DIY din România, cu 35 de magazine și peste 2.600 de angajați.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vânzările Brico Dépôt România au crescut cu 14% în primele 3 luni din an