Lectură de 2 minute

14 Nov 2023 - Știri și Noutăți

The Body Shop a fost preluat de Aurelius Group, într-o tranzacție de 207 milioane de lire sterline

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Investitorul de capital privat Aurelius Group a achiziționat The Body Shop de la compania-mamă Natura pentru 207 milioane de lire sterline. Vânzarea ar trebui să se încheie luna viitoare, sub rezerva aprobării de către autoritățile de concurență și de reglementare relevante.

 

Sursa foto: The Body Shop

"Astăzi, sărbătorim un moment cu adevărat istoric pentru The Body Shop, deoarece ne unim forțele cu Aurelius pentru a începe un nou capitol, ceea ce ne permite să continuăm să construim relevanța acestui brand global pentru generațiile viitoare”, a declarat directorul executiv al The Body Shop, Ian Bickley, citează retailgazette.co.uk.

Proprietarul Footasylum a declarat că va colabora cu echipa de management pentru a stimula excelența operațională în cadrul retailerului de produse de înfrumusețare, valorificând expertiza și experiența sa în domeniul comerțului cu amănuntul omni-channel și al piețelor angro.

Natura a plătit peste 1 miliard de lire sterline pentru brandul de produse cosmetice în 2017. Cu toate acestea, grupul brazilian de produse cosmetice spera să vândă lanțul pentru o sumă cuprinsă între 400 și 500 de milioane de lire sterline.

Avon și-a redus veniturile cu 10,6%

Obiectivul Natura a fost acela de a-și stimula expansiunea internațională, ceea ce a determinat-o să facă alte achiziții, cum ar fi Avon și Aesop (pe care a transferat-o la L'Oréal la începutul anului). Cu toate acestea, The Body Shop nu a obținut rezultatele așteptate.

În al doilea trimestru, cifra de afaceri a The Body Shop a scăzut cu 12%, la 800 de milioane de reali (152 de milioane de euro), cu un profit înainte de impozitare de 23,3 milioane de reali (aproximativ patru milioane de euro). În prima jumătate a anului (încheiată în iunie), veniturile lanțului s-au contractat cu 15%.

Brandul este cel care contribuie cel mai puțin la cifra de afaceri totală a Natura și, de asemenea, cel care a înregistrat cele mai slabe rezultate în prima jumătate a anului. Avon și-a redus veniturile cu 10,6%, la 3.117 milioane de reali, iar Natura le-a crescut cu un timid 0,2%, la 10.327 milioane de reali.

The Body Shop a fost fondat în 1976 de activista de mediu Anita Roddick și de soțul ei, Gordon Roddick, și a fost un pionier în poziționarea sa ca o alternativă mai responsabilă, opunându-se, de exemplu, testării produselor pe animale, o valoare diferențială care s-a diluat pe măsură ce alte mărci au avansat în angajamentul lor față de sustenabilitate.

Citeste si:
The Body Shop intră în insolvență în trei țări europene după preluarea de către Aurelius Group
The Body Shop intră în insolvență în trei țări europene după preluarea de către Aurelius Group

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  The Body Shop a fost preluat de Aurelius Group, într-o tranzacție de 207 milioane de lire sterline